Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:29 14.09.2023 Sebastian Goos

Jan Grarups fixere beskylder ham for yderligere løgne

Jan Grarups fixere beskylder ham for yderligere løgne

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Jan Grarups to ukrainske fixere beskylder nu fotografen for at lyve yderligere om sin seneste tur til Ukraine, hvor de to fixere ifølge Weekendavisen var sammen med ham i døgndrift.

Det skriver Weekendavisen, der har talt med de to fixere, der påstår, at der er yderligere usandheder i de interviews, som Jan Grarup efterfølgende har givet til Politiken. 

”Han vil bare gerne skabe opmærksomhed om sin egen person og sin kommende bog. Han skaber ståhej på baggrund af massemord, civile tab og begravelser, blot så han selv kan fremstå hård, og folk kan tro, at han har været steder og set ting, han aldrig har været i nærheden af. Jeg vil gerne sige det meget klart og tydeligt: Ingen bør gøre dette – hverken journalister eller civile,” siger den ene fixer, Yehor Konovalov, til Weekendavisen.

Over for Weekendavisen afviser Jan Grarup udlægningerne fra de to fixere.

Mandag sendte Politiken en pressemeddelelse ud om en række usandheder i de konkrete interviews, hvor avisen også gjorde det klart, at man ikke vil købe Jan Grarups fotos fra Ukraine længere. Ifølge Politiken bekræftede Jan Grarup, at der var sket fejl i tre konkrete tilfælde, og han beklagede desuden forløbet.

SENESTE NYT

Flere nyheder