Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:19 10.08.2023 Sebastian Goos

Jan Grarup vil holde sig væk fra Rusland

Jan Grarup vil holde sig væk fra Rusland

Politikens håndtering af Jan Grarup-sagen møder stor kritik fra B.T.’s journalistiske chef, Marie Rask Glerup. Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Jan Grarup går ikke i panik over, at Rusland kan retsforfølge ham for at have været med til at affyre en mortérgranat mod et russisk mål.

Det siger han i et interview til Berlingske:

”Det tager jeg med ophøjet ro. Så må jeg holde mig væk fra Rusland. Det er jeg slet ikke nervøs for,” siger Jan Grarup.

Det gør han som reaktion på onsdagens historie i Journalisten, hvor vi kunne fortælle, at Jan Grarup for nylig gjorde sig til et legitimt mål for Rusland, da han var med til at affyre en mortérgranat ved frontlinjen på ukrainsk side. Her vurderede en ekspert i folkeret over for Journalisten, at Rusland desuden kan vælge at retsforfølge Jan Grarup, hvis han udleveres til Rusland på den ene eller den anden måde.

Oplysningen om affyringen gav Jan Grarup selv i et interview til Politiken, hvor han også konstaterede, at han ikke er objektiv i sin dækning af Ukraine længere. Journalisten ville gerne have interviewet Jan Grarup om sagen, men det har han ad flere omgange afvist.

Til Berlingske siger han, at han ikke frygter, det vil skade karrieren:

”Objektivitet er omsonst i denne her krig. Den er på mange måder dokumenteret ensidigt, fordi der ikke er adgang til Rusland. Det betyder dog ikke, at jeg ikke er kritisk over for Ukraine,” siger Jan Grarup.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder