Jan Grarup udpeges som mulig vinder af Årets Pressefoto

Sidste års vinder af Årets Pressefoto, Søren Bidstrup, vil ikke lægge hovedet på blokken og udpege en sandsynlig vinder af dette års pris. Han håber dog på, at det bliver en af kollegaerne på Berlingske Tidende, men Grarup er altid et godt bud.

Sidste års vinder af Årets Pressefoto, Søren Bidstrup, vil ikke lægge hovedet på blokken og udpege en sandsynlig vinder af dette års pris. Han håber dog på, at det bliver en af kollegaerne på Berlingske Tidende, men Grarup er altid et godt bud.

På fredag den 6. marts bliver vinderen af årets pressefoto kåret. Der er 21 nominerende i spil i konkurrencen om at blive årets pressefotograf eller blive hædret i en af de øvrige kategorier.

Sidste års vinder har svært ved at fremhæve nogen frem for andre.

»Blandt de nominerede er der mange, der kunne være vinderen. Det er svært at sige på forhånd, for det går sjældent, som man tror. Grarup er dog altid et godt bud. Han er mere eller mindre i en særklasse for sig. Han er skarp, når det gælder. Han har været mange steder, hvor der er sket noget, og har løst opgaven sublimt,« lyder det fra Søren Bidstrup.

På listen over de nominerede er hele fire fotografer fra Berlingske Tidende. Søren Bidstrup har selv været ansat på Berlingske Tidende i 13 år.

»Jeg håber selvfølgelig, at det bliver nogle af mine kollegaer på avisen, der vinder. Grarup har sit på det tørre. Han har vundet det, han skal, og har fået så meget hæder. Jeg kunne godt unde nogle af mine kollegaer noget hæder,« siger Søren Bidstrup og understreger, at det er kærligt ment, når han siger, at Grarup har vundet, hvad han skal.

Søren Bidstrup oplevede det selv som en stor ting at vinde sidste år.

»Det var superdejligt. Det er sådan en sjov, kollegial ting. Blandt fotografer er Årets Pressefoto en institution. Man får kigget på sig selv og kollegaerne, og hvad der er sket rundt om i verden og får gjort status quo på året, der er gået,« siger Søren Bidstrup.

Se også Journalisten.dk's video-indslag med fotograferne Christian Als og Mads Nissen, der diskuterer fremtiden for dansk fotografi. Klik her:  Et godt pressefoto mærkes med maven.

De 21 nominerede er:

Christian Als, Berlingske Tidende
Mathilde Bech, fotojournaliststuderende
Jeppe Carlsen, freelance
Maria Fonfara, fotojournaliststuderende
Uffe Frandsen, Morgenavisen Jyllandsposten
Jan Grarup, Politiken/NOOR Images
Linda Henriksen, Berlingske Tidende
David Høgsholt, freelance
Tanja Jørgensen, freelance
Henrik Kastenskov, freelance
Lars Krabbe, Morgenavisen Jyllandsposten
Nanna Kreutzmann, freelance
Thomas Lekfeldt, freelance/Ekstra Bladet
Peter Leth-Larsen, Fyens Stiftstidende
Thomas Nielsen, freelance
Mads Nissen, Berlingske Tidende
Peter Hove Olesen, Politiken
Niels Ahlmann Olesen, Berlingske Media
Rumle Tornhøj Skafte, freelance
Stig Stasig, freelance
Jørn Stjerneklar, freelance

0 Kommentarer