Jan Gintberg som jæger i nordsjællandsk skov

»Det var egentlig tanken, at jeg skulle lave et humoristisk billede af Jan Gintberg som fisker med sydvest. Men jeg valgte at vise en anden og mere seriøs side af ham, hvor han ikke står med hævede øjenbryn og ser sjov ud.

»Det var egentlig tanken, at jeg skulle lave et humoristisk billede af Jan Gintberg som fisker med sydvest. Men jeg valgte at vise en anden og mere seriøs side af ham, hvor han ikke står med hævede øjenbryn og ser sjov ud.

Jeg ville gerne lave et billede med patos, der var lidt parfumereklame-agtigt. Det ville i sig selv være morsomt, fordi det ville være en elegant måde at fremstille en grov mand på. Det var jagtsæson, så det lå lige til højrebenet at lave en jagtscene. Vi har lavet billedet i en skov ved Tikøb i Nordsjælland. Først skød jeg scenen uden noget, dernæst blev Jan og hesten skudt, så hundene (hvoraf den ene går igen to gange) og til sidst rådyret.

Det gav mere ro, fordi heste og hunde reagerer meget voldsomt på døde dyr. Efterfølgende har Bimse fra Werkstette lagt lys i skovlysningen for at give billedet mere dybde.

I det iscenesatte fotografi er det kun fantasien, der sætter grænser. Her gælder det om at udnytte alle de muligheder, man har, for at visualisere de billeder, som dukker op på nethinden. Udfordringen for mig er at få det til at se virkeligt ud, selv om det er skabt på en uvirkelig måde. Til gengæld bryder jeg mig ikke om for smukke og formsøgende dokumentar- og pressefotografier. Her holder jeg af kolde og skarpt registrerende hverdagsfotografier, hvor tingene bliver gengivet, som de er.«

Fotograf Jes Larsen optræder almindeligvis under bylinen Territorium.

Billedet blev bragt i Euroman i januar 2012

 

0 Kommentarer