search

Jamen så bliver man da ikke forstyrret

Tante Berlingske har fået en ram stank af Cepos og 180 grader.

Tante Berlingske har fået en ram stank af Cepos og 180 grader.

Berlingske.dk fik forleden Computerworld’s pris for bedste blog-univers, og det skal være dem vel undt. Lisbeth Knudsen har på de redaktionelle dele bragt Berlingske i en flot position, som et af de medier, hvor der også er plads til klassisk, undersøgende journalistik.  Derfor kan det undre, at det er i forhold til blog-universet, at Berlingske får en pris.

Ikke et ondt ord om de enkelte bloggere på Berlingske.dk: Uffe, Krause, Pind, Lilleør og Fru Knudsen selv er hver for sig spændende bekendtskaber med skarpe profiler og meninger.

Computerworld giver pris til Berlingske for bedste blog-univers 

Når jeg alligevel spytter sure rønnebær efter den gamle Tante i Pilestræde, så skyldes det en træthed af den Berlingske ensidighed i debatten, som er blevet stadig mere udtalt i takt med udbygningen af menings- og debatstoffet.

Da Tante svingede med monokel, sabel og andre borgerlige dyder

Jeg er ikke borgerlig, men jeg har alligevel læst Berlingske mere eller mindre ubrudt siden en gang i 1970’erne. Det er jo altid godt at blive udfordret på sine holdninger. Tidligere, da Tante bare var på papir, var Berlingske’s borgerlige en-øjethed til at håndtere. På debatsiderne og i de ledende artikler svingende avisen med monokel, sabel og andre borgerlige dyder, men anderledes tænkende kunne da ind imellem også komme til orde på debatsiderne.

Og i den politiske dækning vidste man, at Tante er borgerlig i sine prioriteringer af stoffet. Var man i tvivl blev det altid helt tydeligt, når der var valgkamp. Så var avisen næsten ikke til at holde ud i sin borgerlige ensidighed. Men valgkampe går jo over, og så bliver det hverdag igen.

Groft Sagt, bloggerne og Thomas Larsens logrende analyser

Tidligere var det redaktionelle stof det dominerende i avisen, og derfor fyldte debatstoffet og de borgerlige moralprædikener mindre, så avisen også var til at læse for anderledes tænkende.

Men det er skredet med web-udviklingen. Det almindelige redaktionelle stof er fortrængt af menings-, analyse- og debatmagere, der er gennemsyret af højkonservative og ultraliberale domme og fordomme om alting: Groft Sagt, bloggerne og Thomas Larsens logrende analyser. Disse politiske analyser, der i præcision kulminerede for halvandet år siden, hvor alle kunne se, at Anders Fogh var på vej til Nato, mens Thomas Larsen som en anden skødehund lydigt fortalte, at Fogh skam blev i dansk politik. For øjeblikket er Thomas Larsen så sysselsat med at få beroliget det borgerlige Danmark om, at Helle og Villy og deres planer ikke holder en meter.

Det er borgerlige bloggere hele banden

Bagsiden af Lisbeth Knudsens udvikling af Tante Berlingske er, at avisen nu har fået en ram  stank af Cepos og 180 grader. Tidligere blev lugten fortyndet, fordi debat-, kommentar- og analysestoffet procentuelt fyldte mindre af avisen. Men når avisens blog-univers nu får en pris, så tag lige og kast et blik på sammensætningen af bloggere og øvrige faste debattører: Ikke en eneste rød blogger. Ikke én kat i hyttefadet, er der plads til.

http://blogs.berlingske.dk/

Det er borgerlige bloggere hele banden. Sikkert behørigt sammensat efter moderne design-redaktionelle principper, hvor fokusgrupper blandt avisens nok-overvejende-borgerlige læsere, har forsikret markedsføringsafdelingen om, at de kun vil bekræftes i egne domme og fordomme.

Og så har blog-universet også fået tilsat nogle af avisens egne journalister, men det bliver det ikke mere nuanceret af. Den eneste, der vist en gang var i nærheden af rød stue, er chefredaktøren selv. Men det er hun kommet ganske pænt over.

Så til lykke med prisen. Der er ingen fare for, at de tilbageværende kernetropper af borgerlige læsere bliver forstyrret af anderledes tanker om verden!

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen