Mikael Jalvings farvel til Berlingske-spalten "Groft sagt" sker, fordi han alligevel nok ville været blevet fyret. Det siger han i et interview til Journalisten.dk. (Opdateret).
»Jeg var godt klar over, at jeg muligvis var den næste i rækken. Men jeg har længe gerne villet væk fra Berlingske Tidende, og at Lars Hedegaard blev fyret sidste år, er egentlig bare symptomatisk for avisens drejning,« siger Mikael Jalving, der nu bliver ny opinionsskribent på Jyllands-Posten.
Den betragtning forstår Mikael Jalvings nu forhenværende redaktør Kristian Mouritzen ikke. Tværtimod har Mikael Jalving haft stadig mere spalteplads i Berlingske Tidende, mener han.
»Nej, slet ikke. Der har ikke været tale om at fyre ham, hvorfor fanden skulle vi dog det? Han har udtrykt stor glæde over for mig for at være på avisen. Så han har bare fået et bedre tilbud, sådan er det bare,« siger Kristian Mouritzen.
Mikael Jalving uddyber sin begrundelse for at forlade Berlingske Tidende:
»Jeg har længe haft det sværere og sværere med Berlingske Tidende, og det er ikke blevet bedre, efter at Lisbeth Knudsen kom til. Jeg kan næsten ikke holde ud at læse Berlingske Tidende længere, som er blevet et ulideligt mainstream-medie.«
"Groft sagt"-skribent Claes Kastholm siger til Journalisten.dk, at Mikael Jalvings afgang fra Berlingske Tidende ikke får ham til at følge med til Jyllands-Posten, som kortvarigt havde tidligere "Groft sagt"-skribent Lars Hedegaard hos sig, efter at han blev afskediget fra Berlingske Tidende sidste år.
»Nej, jeg kan ikke se, at det skulle blive aktuelt for mig at forlade "Groft sagt",« siger Claes Kastholm, der tilbage i november slog fast, at "Groft sagt"-spalten nok skal overleve.
Selv om Mikael Jalving ifølge Claes Kastholm er en både sjov og begavet skribent, så bliver hans afsked ikke et problem for "Groft sagt", mener han.
»Han er nogle gange rabiat ved at være så liberal. Det er jeg ikke,« siger Claes Kastholm grinende.
3 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Groft Sagt til Jalving
Michael Jalving – nu tidligere blogger og kommentator på Berlingske Tidende – troede så meget på, at han ville blive fyret, at han valgte at fyre sig selv, inden det skete. Det siger han til Journalisten. ”Jeg var godt klar over, at jeg var den næste i rækken”, siger Jalving, der dermed mente, at han sparede sin chef for det ubehagelige job at skulle fyre ham. Vi kan ikke vide, om chefen er taknemmelig for (rent hypotetisk) at blive sparet for det beskidte arbejde engang i fremtiden. Men vi kan dog konstatere, at ifølge chefen var der end ikke en mikroskopisk chance for, at han skulle fyres. Det havde Jalving så glemt at spørge om, inden han fyrede sig selv, hvilket kunnet havde sparet Jalving for det ubehagelige, der ligger i at skulle fortælle sig selv, at man nu er afskediget. Måske kunne man udvide denne praksis andre steder i samfundet. Alle, der tror på, at de en dag vil blive fyret, kan afskedige sig selv, sende en pressemeddelelse ud om, at man selv har gjort arbejdet, hvorefter man efterfølgende har det bedre og kan sove roligere om natten. Desværre kan man konstatere, at der er en række ministre, bankdirektører og andre, som man måske kunne forestille sig burde fyres, ikke har den samme tanke. De sover nemlig tilsyneladende trygt om natten i sikker forvisning om, at de er uundværlige. Der må chefen skride ind og gøre det beskidte arbejde. Utak er verdens løn.Øhh, hvad med at checke lidt op på jeres informationer før i skriver jeres artikler. I afslører jo at I aldrig læser JP.
Lars Hedegaard er ikke kommentator ved JP. Umiddelbart efter hans fyring fra berlingske, fik han i en uge mulighed for at skrive "hjørnesparket" i jyllandsposten. Det er efterhånden længe siden.
Men hvorfor hæfte sig ved den slags detaljer.
Det er sikkert tilfældigt, men ligner en tanke: Når man går ind på Jalvings nuværende Berlingskeblog, bliver man mødt af beskeden "Du leder desværre efter noget, der ikke er her": http://jalving.blogs.berlingske.dk/
Jeg kan ikke umiddelbart finde hans tidligere blogindlæg?