Jakob Weiss bliver chef for Berlingske Nyhedsbureau

Jakob Weiss bliver chef for Berlingske Nyhedsbureau, der går i luften 1. januar. Weiss er hentet internt i Berlingske.

Jakob Weiss bliver chef for Berlingske Nyhedsbureau, der går i luften 1. januar. Weiss er hentet internt i Berlingske.

Jakob Weiss (38) skal være bureauchef på Berlingske Nyhedsbureau. Det skriver Berlingske.dk.

Weiss har de seneste tre år været nyhedsredaktør på Berlingske. Han tiltræder øjeblikkeligt og skal nu finde de journalistiske medarbejdere til bureauet.

Koncernchef Lisbeth Knudsen varslede over for Journalisten.dk tidligere på ugen, at jagten var gået ind på en bureauchef internt i huset.

"Med valget af Jakob Weiss er jeg sikker på, at vi har fundet den helt rigtige chef til at opbygge og drive Berlingske Nyhedsbureau. Jakob er ikke alene en dygtig nyhedsjournalist med en meget sikker dømmekraft, han har også en dokumenteret evne til at samarbejde bredt og til at motivere og begejstre folk omkring ham, siger Lisbeth Knudsen til Berlingske.dk.

Berlingskes chefredaktion får ansvaret for at drive det nye nyhedsbureau, der både får medarbejdere i Jylland og i København.

Det nye nyhedsbureau, der går i luften 1. januar 2012, skal levere nyheder til hele Berlingske Media, herunder Berlingske, B.T., Urban, Midtjyske Medier, Syddanske Medier og den nye Radio24syv. I første omgang vil bureauet kun levere til koncernen, men senere vil der også blive åbnet for eksterne kunder, skriver Berlingske.dk.

"Jeg glæder mig utroligt meget til at skulle være med til at bygge noget helt nyt op fra bunden og skabe et reelt alternativ til det nationale nyhedsbureau. Vores ambition med Berlingske Nyhedsbureau er ikke blot at lave mere af det samme, men at skabe større mangfoldighed i dansk presse. Vores bureau kan i første omgang sikkert ikke konkurrere på kvantitet, men det kan garanteret konkurrere på kvalitet," siger den nye bureauchef Jakob Weiss.

 

0 Kommentarer