Jakob Nielsen ny chefredaktør på Altinget

Jakob Nielsen er ny chefredaktør på Altinget. “Altinget er en unik succes i dansk presse. Det er en netavis, der tjener penge uden at gå på kompromis med kvaliteten," siger han i en pressemeddelelse

Altingets nye ansv. chefredaktør er Jakob Nielsen (45), som kommer fra Politiken. Her var Jakob Nielsen digital redaktionschef og lederskribent.

Jakob Nielsen tiltræder 1. maj og afløser Rasmus Nielsen (56), der har været chefredaktør siden han stiftede Altinget for 17 år siden.

Det oplyser Altinget i en pressemeddelelse. Altinget er en politisk netavis med omkring 25 journalister.

“Politik har været omdrejningspunktet for min karriere. Samtidig er jeg meget optaget af at skabe digital fornyelse. Udviklingen på det felt kommer kun til at gå hurtigere, og her står Altinget i en meget stærk position. Jeg glæder mig til at modernisere den politiske journalistik sammen med det stærke hold af journalister på Altinget," udtaler Jakob Nielsen i en pressemeddelelse.

“Altinget er en unik succes i dansk presse. Det er en netavis, der tjener penge uden at gå på kompromis med kvaliteten," fortsætter han.

Jakob Nielsen er uddannet journalist 1998. Han har haft en række stillinger på Politiken, blandt andet som politisk redaktør, indlands- og forsideredaktør samt korrespondent i både Bruxelles og Washington. Han har også udgivet biografierne ‘Helle For Magten’ og ‘Outze i Krig’ samt en guide i EU.

”Det føles sikkert, men også offensivt at invitere Jakob Nielsen ind i redaktørstolen. Ikke bare vi, men hele det politiske Danmark kender Jakob som en kompetent, sober, bredtfavnende og velskrivende politisk redaktør, som vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde,” udtaler Rasmus Nielsen i pressemeddelelsen.

Han vil selv fremover som direktør "koncentrere sig om forretningsmæssig og strategisk udvikling af sine medievirksomheder", lyder det i meddelelsen.

Vil styrke dækningen af de brede dagsordener

Opgaven for Jakob Nielsen bliver at styrke netmediet, både den gratis og den betalte del.

”Jakob får til opgave at løfte vores journalistik – både den meget læste gratisforside til en bred offentlighed og de mange abonnementsbaserede fagportaler til professionelle. Vi skal fortsætte den grundige dækning i detaljen og styrke dækningen af de brede dagsordener i konkurrence med andre,” udtaler Rasmus Nielsen.

Altinget oplyser i pressemeddelelsen, at det også er en del af opgaven at bevare mediets troværdighed og neutralitet. Ifølge Altinget betragter 87 procent af abonnenterne netmediet som politisk neutral.

”Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om ” siger Jakob Nielsen i pressemeddelelsen.

Tidligere på året skiftede Altingets redaktionschef Anders Jerking så at sige den anden vej, da han blev chefredaktør for Politiken Nicher.

Senest opdateret klokken 8.24.

0 Kommentarer