Jakob Høyer stopper som chefredaktør for MetroXpress

Efter næsten fire år i stolen forlader Jakob Høyer posten som ansvarshavende chefredaktør for MetroXpress. Han tiltræder nyt job andetsteds den 1. november.  (opdateret 17:18)

Efter næsten fire år i stolen forlader Jakob Høyer posten som ansvarshavende chefredaktør for MetroXpress. Han tiltræder nyt job andetsteds den 1. november.  (opdateret 17:18)

Jakob Høyer kan dog ikke oplyse hvor han starter. Ej heller hvad han skal lave. Kun at han tiltræder nyt job den 1. november.

"Det er med både vemod og en vis stolthed, at jeg siger farvel til MetroXpress. Vi har vundet gratisavis-krigen og udgiver i dag et par fantastiske aviser med unikt indhold og stor, selvstændig profil. Vi har landets mest dynamiske fleksible og idérige redaktion og helt fantastiske medarbejdere, som jeg kommer til at savne meget," udtaler Jakob Høyer i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør for MetroXpress, Søren Riis, beklager chefredaktørens afgang:

"Jakob har formået at udvikle og nyskabe såvel vores to dagblade som den redaktionelle organisation. Og tilmed i en tid med aviskrig og finanskrise. Det har han gjort helt fortræffeligt," siger Søren Riis.

Jakob Høyer har tidligere været spindoktor for daværende kulturminister Brian Mikkelsen og efterfølgende kulturredaktør på Berlingske Tidende.

Spekulationerne går nu på, at Jakob Høyer måske skal være indlandschef i DR Nyheder efter Jens Grund, som for nylig blev ny chefredaktør i Berlingske Tidende.

MetroXpress A/S går nu i gang med at finde en ny chefredaktør.

(Senest opdateret 17:18)

 

 

3 Kommentarer

susanne sayers
7. OKTOBER 2010
Re: Jakob Høyer stopper som chefredaktør for MetroXpress

Personligt mener jeg også, at det er langt vigtigere, at læserne kender avisen, end at de kender redaktøren. Selvpromoverende redaktører er der så mange af - dygtige redaktører meget færre af.

 

Bedste hilsner,

Susanne Sayers

 

Jesper Dahl Caruso
7. OKTOBER 2010
Re: Jakob Høyer stopper som chefredaktør for MetroXpress

@ Morten Vassing:

Det var dog et besynderligt indlæg. At Jakob Høyer ikke har deltaget i Presselogen og andre udsendelser på TV (dog bortset fra Smagsdommerne på DR2) har da intet med hans evner som journalist og redaktør at gøre. Jakobs indsats på MetroXpress har jeg kun hørt godt om, og jeg kan selv sige god for hans indsigt og indsats som kulturredaktør på Berlingske Tidende. Ligesom han vist nok var en god presserådgiver for Brian Mikkelsen.

Jakobs kvaliteter og meritter må da tælle højere end hans deltagelse i forskellige TV-programmer.

/ jesper caruso, berlingske tidende

Morten Vassing, journalist (DJ)
6. OKTOBER 2010
Re: Jakob Høyer stopper som chefredaktør for MetroXpress

Hvem er Jakob Høyer....!??!

Som ansvarshavende chefredaktør i fire år på en avis med så stor og bred læserskare, så er denne Jakob Høyer da anonymiteten selv. Og dette kommer fra en journalist, der kan namedroppe selv de fleste af praktikanterne på TV 2 NEWS igennem de samme sidste snart fire år siden NEWS gik på i december 2006.....

Nå, men det er nok selvvalgt, at denne Jakob Høyer ikke har været med i Presselogen, TV AVISEN, Deadline, Debatten eller nogle af de andre (medie)debatprogrammer.

 Han er sikkert en god redaktør - ærgerligt at vi ikke kender ham....