Jakob Høyer ny kommunikationsdirektør for DSB

Tidligere chefredaktør for MetroXpress, Jakob Høyer, tiltræder den 1. november som ny kommunikationsdirektør i DSB. Han afsløser Anna Vinding. »Jeg skal være med til at udvikle DSB Kommunikation,« siger Høyer i et interview med Journalisten.dk (opdateret 14:34) 

Tidligere chefredaktør for MetroXpress, Jakob Høyer, tiltræder den 1. november som ny kommunikationsdirektør i DSB. Han afsløser Anna Vinding. »Jeg skal være med til at udvikle DSB Kommunikation,« siger Høyer i et interview med Journalisten.dk (opdateret 14:34) 

39-årige Jakob Høyer har de seneste knap fire år været chefredaktør for MetroXpress. Som nyuddannet journalidt blev han først kulturreporter på Det Fri Aktuelt og har siden været kulturreporter og redaktionsleder på Jyllands-Posten samt særlig rådgiver for daværende kulturminister Brian Mikkelsen og kulturredaktør på Berlingske Tidende.

I jobbet som ny kommunikationsdirektør i DSB får han det overordnede ansvar for kommunikationen i Danmarks største transport- og servicevirksomhed med godt 9.000 medarbejdere og ca. 195 millioner solgte togrejser om året.

»Jeg skal bruge mine 10-15 års erfaring fra medier og ledelse til at styrke kommunikationen i DSB og sørge for, at den bliver en endnu større del af DSB's daglige virke,« siger Jakob Høyer til Journalisten.dk.

Om jobskiftet siger han, at han trængte til nye udfodringer:

»Jeg har valgt det, fordi der ligger en ny stor udfodring for mig, der nu har beskæftiget mig med nyhedsmedier og avisproduktion i mange år. Alene det at komme ind i en så stor virksomhed, som har hele Danmark som kunder.«

Jakob Høyer kommer til at sidde med til koncernledelsesmøder, hvor han skal rådgive hele ledelsen.

»Her håber jeg, at jeg kan bruge de erfaringer, jeg har som journalist og i høj grad som leder,« siger han og påpger, at han sammen med kommunikationsafdelingen skal sørge for, at alle beslutninger i DSB og ændringer i DSB bliver "kommunikeret ordentligt ud". Og det både i forhold til kunderne, ejerne, passagererne og medierne.

Jakob Høyer overtage stillingen efter Anna Vinding, der har været kommunikationschef i DSB i 12 år. Hun fortsætter dog med at være tilknyttet DSB som chefkonsulent på deltid og skal med reference til DSB's administrerende direktør rådgive koncernledelsen i kommunikationsspørgsmål.

Internt i DSB ser adm. direktør Søren Eriksenn frem til samarbejdet med Jakob Høyer:

»Jeg er glad for at få en så kompetent og handlekraftig person med om bord i ledelsen af DSB. Jeg er sikker på, at DSB vil få stor gavn af Jakob Høyers indgående kendskab til både medier og kommerciel og international forretning.«

I DSB betragter man i øvrigt Jakob Høyer som "en handlingens mand". I den interne omtale af den nye chef hedder det eksempelvis:

"Beslutninger skal træffes for at blive sat i værk, eksempelvis som da han lancerede nyt layout og gennemførte markante ændringer på MetroXpress og omlagde Berlingske Tidendes Magasin-sektion til tabloid format. På MetroXpress har han blandt andet stået bag store organisationsændringer og skærpet profilerne på såvel MetroXpress som 24 timer."

Privat bor Jakob Høyer i lejlighed i København K sammen med sin kone, som er kommunikationsrådgiver og journalist, og en søn på 12 år, mens datteren på 19 år er flyttet hjemmefra.

Når Jakob Høyer ikke er på arbejde, er han både en flittig kulturforbruger og en ivrig sportsudøver. Blandt de foretrukne sportsgrene er squash, fodbold, løb, badminton og kajakroning. Også sommerhuset i Nordsjælland er på listen over de vigtigste fritidsinteresser.

(opdateret)

1 Kommentar

Jim Hansen
27. OKTOBER 2010
Re: Jakob Høyer ny kommunikationsdirektør for DSB

Det var da også på tide, at der skete noget. Vindings perfide pressehåndtering har altid været kilde til problemer for DSB. Håber for den nye mands skyld -  og medarbejderne i koncernen, at hun bliver sat grundigt udenfor indflydelse.