Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:31 15.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Jakob Engel-Schmidt bliver kulturminister

Jakob Engel-Schmidt bliver kulturminister

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Moderaternes Jakob Engel-Schmidt bliver kulturminister i den nye regering.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Som kulturminister bliver han også minister for en lang række af de aftaler og den lovgivning, der skal laves på medieområdet. Han er øjeblikkeligt blevet budt velkommen på posten af Dansk Journalistsforbunds formand, Tine Johansen:

”Vi glæder os til samarbejdet om stærke og frie medier og om ordentlige vilkår for dem, der laver indholdet,” skriver hun på Twitter.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, at den medieaftale, der blev indgået i foråret, vil blive bevaret under SVM-regeringen.

Også det nye medieansvarsudvalg med Søren Pind i spidsen ligger under Kulturministeriet. Det er udvalgets opgave at undersøge, ”hvordan rammerne omkring mediernes, bloggeres og influenceres ansvar skærpes og gøres mere tidssvarende med henblik på at styrke borgernes retssikkerhed i den digitale virkelighed”.

Offentlighedsloven skal også have et eftersyn under den nye regering. Det område ligger under Justitsministeriet, som Peter Hummelgaard (S) bliver minister for. Ifølge regeringsgrundlaget vil regeringen i første omgang nedsætte et fagkyndigt udvalg, der skal skabe grundlag for, at der kan udarbejdes en ny offentlighedslov.

Derudover ligger handlingsplanen mod chikane og trusler mod journalister under Justitsministeriet.

Det bliver Ane Halsboe-Jørgensen (S), der i den foregående regeringsperiode var kulturminister, som bliver sat i spidsen for Beskæftigelsesministeriet. På det område vil regeringen blandt andet nedlægge jobcentrene og lægge mere ansvar over hos A-kasserne, der skal spille en større rolle for dem, der kun er ledige i korte perioder.

Også hun får en lykønskning med fra Tine Johansen.

”Jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde – nu om et ligestillet arbejdsmarked for fast- og løstansatte og et stærkt dagpengesystem,” skriver hun på Twitter.

SENESTE NYT

Flere nyheder