Jagten på Irak-lækage er endt som en fuser

Der blev lukket for oplysninger om lækagesagen, få timer før Søren Gade gik af som minister. Nu har politiet droppet at lede efter den skyldige, og dermed synes sagen at ende i ingenting.

Der blev lukket for oplysninger om lækagesagen, få timer før Søren Gade gik af som minister. Nu har politiet droppet at lede efter den skyldige, og dermed synes sagen at ende i ingenting.

Ifølge dagbladet Politiken har Københavns Politi helt indstillet eftersøgende af den person i Forsvarsministeriet, der i 2007 lækkede fortrolige oplysninger til TV 2. Og samtidig vil Forsvarsministeriet ikke svare på Folketingets spørgsmål om sagen, fordi der er en politiefterforskning i gang, skriver avisen.

»Det lugter langt væk af, at regeringen og andre statslige myndigheder vil lægge låg på sagen. Den er lagt i den store syltekrukke,« udtaler Jonas Dahl (SF) til avisen. I februar meldte han lækagen til politiet, og han vil nu henvende sig igen for at få en forklaring på, hvorfor sagen ikke længere efterforskes.

4 Kommentarer

Paula Larrain
23. APRIL 2010
Re: Jagten på Irak-lækage er endt som en fuser
Ville godt vide, hvem du var. Dine betragtninger er interessante. Men som ikke-anonym, almindelig dødelig journalist tør jeg ikke fortsætte diskussionen i et åbent forum. 
Mikkel Munck
7. APRIL 2010
Re: Jagten på Irak-lækage er endt som en fuser

Kære Paula 

Lækage-sagen har medvirket til at blotlægge en lille del af det spil, der finder sted i den politiske virkelighed. En virkelighed som mange mennesker ikke kender til og de færreste måske ønsker at kende til.

Derfor er det måske også lykkedes for de involverede og en række andre interessenter, at overbevise journalister og vælgere om, at lækage-sagen blot er udtryk for journalistisk navlepilleri og at sagen i sidste ende ikke er relevant for den såkaldt almindelige dansker: 

https://journalisten.dk/laekagesagen-et-absurd-teater

http://www.berlingske.dk/kommentarer/den-store-taber-i-laekage-sagen-pressen

http://borsen.dk/arkiv/dagensnyheder/nph-brs?l=25&p=1&u=%2Farkiv%2FFOBO%2Favanceret.html&r=3&f=G&d=FOBO&op1=AND&Sect1=NEWWEB&SECT2=AND&s1=(J%C6GERKORPSET%3AH%C6RKORPS-DNK).ANNA.

Intet kunne dog være mere forkert.

Lækage-sagen viser, hvorledes den politiske kamp indtager stadig flere platforme. Den viser også at journalister ofte befinder sig i et afhængighedsforhold til de samme personer og interesser, som de rettelig bør forholde sig kritisk til. Men vigtigst af alt, så afslører sagen, at de der besidder magten vil gå endog meget langt for at holde fast i den. Og at fortielser, forvanskninger og lovbrud er blevet en accepteret del af den politiske virkelighed.

Lækage-sagen udspringer kronologisk af sagen om Guldbrandsens dokumentar 'Den hemmelige krig', der igen udspringer af den fraværende debat om Danmarks rolle som krigsførende nation uden FN-mandat.  

Ovenstående sager er alle kendetegnet ved en manglende politisk villighed til at få undersøgt påstande om grove lovbrud til bunds af en uvildig instans samt at enhver form for kritisk stillingtagen er blevet forsøgt knægtet. De er endvidere kendetegnet ved at det er lykkes.

Ovenstående lyder næsten som plottet til en opfølger til Nikolaj Arcels Kongekabale (2004), men er desværre fakta og ikke fiktion.  

Dine øvrige spørgmål, omend relevante, vil ikke blive besvaret i dette forum. 

 

Paula Larrain
7. APRIL 2010
Re: Jagten på Irak-lækage er endt som en fuser

Ville gerne, men tør ikke.

Er du anonym? Hvad er din baggrund? Hvorfor optager sagen dig så meget?

Mikkel Munck
7. APRIL 2010
Re: Jagten på Irak-lækage er endt som en fuser

Så er lækage-sagen effektivt skudt til hjørne af Politiet og Forsvarsministeriet.

Og så længe der ikke er danske medier, der ønsker at bedrive kritisk journalistik, så ender Politi og ministerium jo nok med at slippe godt fra at sylte sagen.

Pudsigt nok, så omhandler en af dagens andre overskrifter en ønsket ændring af retsplejeloven, så det til lejligheden opfundne pseudobegreb burkatvang fremover kan straffes med op til fire års fængsel. Så lov og orden er stadig en mærkesag for regeringen omend kun på udvalgte områder.

Og for at føje spot til til skade, så ser det også ud som om, at regering og opposition får magt som de har agt og den nye offentlighedslov bliver godkendt i sin nuværende form.

Nogen kommentarer?

Anyone???