Jacob Nybroe stopper på TV 2: »Selvfølgelig er jeg ked af det«

Nyhedschef Jacob Nybroe stopper på TV 2 efter 14 år. »Jeg blev tilbudt en position, som havde for lidt med mennesker og journalistik at gøre. Det takkede jeg nej til,« siger han til Journalisten. TV 2 Nyhederne skal nu styrkes digitalt

Nyhedschef Jacob Nybroe stopper på TV 2. Der sker samtidig en række ændringer på TV 2 Nyhederne, der skal rustes bedre digitalt.

»Jeg har været ekstremt glad for mit arbejde – så selvfølgelig er jeg ked af det,« siger Jacob Nybroe til Journalisten.

Han fortæller, at han blev tilbudt en anden stilling i den nye organisation.

»Jeg blev tilbudt en position, som havde for lidt med mennesker og journalistik at gøre. Det var i høj grad en økonomisk administrativ stilling. Det takkede jeg nej til. Fremtiden er måske mere til specialiserede medarbejdere. Men jeg var ikke i tvivl om, at den ny postition ikke er mig,« siger Jacob Nybroe.

Nybroe: Ikke super enig

TV 2 Nyhederne skal tilpasses de krav, som digitale forbrugere vil stille i fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse. Her udtaler nyhedsdirektør Michael Dyrby:

“Fremtiden for Nyhederne bliver digital, ganske enkelt fordi forbrugerne allerede er digitale. Brugerne ønsker nyheder leveret på alle tider af døgnet, på alle de måder, der passer dem, og på alle mulige platforme. TV 2’s nyhedsmaskine er baseret på levende billeder, men vi skal tænke ud over tv-skærmen, tænke cross media, på tværs af platforme og servere vores nyheder på alle de devices og tidspunkter, som passer ind i danskernes liv.”

Jacob Nybroe har været på TV 2 siden 2000. Og han forstår godt, at kanalen må opruste på det digitale:

»TV 2  skal være i stand til at være frontløber – også i den digitale virkelighed. Det forstår jeg godt, og det er sikkert en god ide at få kræfter om bord, som er mere digitale end mig. Men jeg er jo ikke begejstret for at stoppe, så det er klart, at jeg ikke er super enig,« siger han til Journalisten.

Skal holde god lang ferie

Jacob Nybroe fratræder sin stilling med det samme. Hvad fremtiden byder på, ved han ikke endnu.

»Jeg har været nyhedsjournalist, siden jeg var 23 år, og jeg er ikke typen, der har holdt forældreorlov og den slags undervejs. Så jeg trænger til en god lang ferie nu. Men jeg vil fortsat rigtig gerne arbejde med formidling og have med mennesker at gøre,« siger han.

Ledende redaktionschef Hans Peter Blicher vil lede Nyhedsafdelingen i en konstitueret stilling i de kommende måneder.

0 Kommentarer