Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:52 12.05.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Jacob Mollerup om Herlufsholm: Uklædeligt dobbeltspil af TV 2

Det er et lærestykke til dem, der lukker et tv-hold indenfor, at TV 2 har brugt klip fra en tidligere udsendelse fra 2018 i stationens nye dokumentar ’Herlufsholms hemmeligheder’.

Det mener i hvert fald Jacob Mollerup, der i en mediekommentar i Politiken skriver, at TV 2 dermed har præsteret ”et uklædeligt dobbeltspil”.

”Nordisk Film fik i 2018 lov til at filme på skolen, fordi de ville lave en række beskrivende udsendelser. Nu genbruges klippene i en udsendelse, der præsenterer hårde afsløringer. Det har så den konsekvens, at eleverne i klippene – af ren hensynsfuldhed, oplyses det – nu er blevet anonymiseret. Det sker imidlertid på en måde, der får det hele til at fremstå ekstra suspekt,” mener Jacob Mollerup.

Han kalder det også ”pudsigt”, at den gamle udsendelses klip fra den brydekamp, som i den nye dokumentar omtales som en del af dokumentationen for voldskulturen på skolen, ikke blev udlagt sådan i den oprindelige udsendelse.

Jacob Mollerup understreger, at den nye dokumentar er fin og vigtig. Men han mener, den passer ind i den gode gamle medieopskrift, hvor man først sætter op på en piedestal, og så river dem ned igen.

SENESTE NYT

Flere nyheder