Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:04 21.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Italiensk journalist: Jeg stod bag falske danske minister-profiler

Italiensk journalist: Jeg stod bag falske danske minister-profiler

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er den italienske journalist Tommaso Debenedetti, der er manden bag de to falske Twitter-profiler, der de seneste dage er blevet oprettet i klimaminister Lars Aagaard og statsminister Mette Frederiksens navne.

Det siger Tommaso Debenedetti til DR.

”Jeg oprettede profilerne bag Frederiksen og Aagaard for at vise, hvor nemt det er at lave falske profiler i en tid med sociale medier, og hvor nemt det er at sprede falske nyheder. Når jeg opretter en falsk profil af en politiker på Twitter, så følger en masse profilen og tror, det er den rigtige profil,” siger han til DR.

Profilerne blev oprettet i november, men blev først rigtigt aktiveret i den her uge, hvor der begyndte at komme tweets fra dem. Fra Lars Aagaard-profilen blev der skrevet en falsk nyhed om, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen skulle være død.

Tommaso Debenedetti har haft en karriere som journalist i Italien, men den stoppede i 2010’erne, da han blev taget i at bringe interview med kilder, han aldrig havde mødt eller interviewet. Han har siden arbejdet som skolelærer.

SENESTE NYT

Flere nyheder