Italiensk for fortsættere

 Nyuddannede Massimo Grillo er tilbage i Nordjylland efter en kort, hektisk og spændende periode på det nu lukkede"Rapporten".

 

Nyuddannede Massimo Grillo er tilbage i Nordjylland efter en kort, hektisk og spændende periode på det nu lukkede"Rapporten".

Massimo Grillo
16/12 fra Danmarks Radio, Rapporten, til NORDJYSKE Medier, Aalborg TVR i Frederikshavn

Mange nyuddannede journalister ville sikkert give deres ene arm for at arbejde på Danmarks Radios dybdeborende, journalistiske flagskib Rapporten.

Men for 32-årige Massimo Grillo – som blev færdig på Danmarks Journalisthøjskole sidste sommer – har springet og den mentale rejse tilbage fra projektansættelsen hjem til Nordjylland været god og frugtbar.

I dag gælder det så den nye tilværelse som fastansat på Nordjyske Mediers trimediale redaktion i Frederikshavn, hvor den fancy hardcorejournalistik i København er skiftet ud med dagens opgaver til radio, tv og avis – og i stakken kan der såmænd også ligge dækningen af den store lokale James Bond-filmpremiere på torsdag eller en historie om, at byens januarudsalg har fået en god start.

"Det er drønspændende. Jeg føler, jeg som studievært sidder i et job, hvor jeg gør en forskel, fordi netop jeg sidder her – og det er vigtigere for mig end meget andet. Og så er det utroligt interessant at arbejde med at versionere artiklerne. Hvis man kun laver radio, kan det godt være lidt frustrerende at skulle smide en masse god research bort," fortæller Massimo Grillo, som blev født i byen Imperia på den italienske riviera 50 kilometer fra Monte Carlo. Hans far er italiener og hans mor dansker, og her boede Massimo, til han var syv år, og hans mor fik hjemve.

Fra 1988 til 1996 solgte Massimo Grillo radio og tv-produkter for Expert-kæden. Efter at være dumpet til optagelsesprøven til DJH i 1997 forsøgte han igen året efter. Og kom ind. På det tidspunkt havde han arbejdet halvandet år på Radio ANR – den store nordjy-ske lokalradio.

"Mens jeg læste på skolen, var jeg inde over programmet om hestetransporter til Italien, da Rapporten havde brug for en italienskkyndig person, som kunne lave telefoninter-views."
Siden blev han tilknyttet Rapporten ad hoc for et endnu hemmeligt projekt.

"Jeg skulle læse en stor stak italienske artikler og har siden været på tre interview og reportageture til Italien. Nu er Rapporten jo lukket, så jeg ved ikke, hvornår de to sidste programmer, der blev givet dispensation til, skal sendes. De skulle faktisk have været bragt den 4. december. Men der er tale om et meget spændende emne…"

"Det var en utrolig positiv oplevelse at være på Rapporten. I den korte periode lærte jeg mere af at være sammen med Jens Oluf Jersild end på hele min første del på Journalisthøjskolen. Men så lukkede de jo, samtidig ringede Ulrik Haagerup (chefredaktør, Nordjyske, red.) og tilbød mig et trimedialt job i Frederikshavn, hvor jeg nu sidder og laver både tv og radio for Frederikshavn og Hjørring og artikler fra Frederikshavn.

Massimo Grillo startede sit nye journalistiske liv mandag morgen den 16. december – tre dage efter hans kontrakt med Rapporten var udløbet om fredagen.
I dag bor han så i Aabybro. 15 kilometer fra Aalborg. En times kørsel fra arbejdspladsen i Frederikshavn.

Ud over savnet efter den daglige nyhedsstrøm, var der endnu nogle meget gode årsager til at vende hjem til Nordjylland: Den gravide kæreste Henriette og parrets tre år gamle datter Simone.

0 Kommentarer