Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 23.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Israel blokerer palæstinensisk radiokanal og afhører medarbejdere

Israel blokerer palæstinensisk radiokanal og afhører medarbejdere

Forbuddet blev udstedt af Israels minister for national sikkerhed, Itamar Ben-Gvir. Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den palæstinensiske radiokanal Voice of Palestine har mandag fået udstedt et forbud mod at operere og sende i Israel.

Forbuddet er blevet udstedt af Israels minister for national sikkerhed, Itamar Ben-Gvir, skriver den israelske avis Haaretz. Ifølge avisen mødte israelsk politi op hos radiokanalens kontorer i Østjerusalem, hvor medarbejderne blev orienteret om forbuddet, og en håndfuld medarbejdere blev anholdt for at blive afhørt.

”Vi vil ikke tillade opfordringer til og støtte af terrorisme og terrorister,” lyder argumentet fra Itamar Ben-Gvir ifølge Haaretz.

Det vækker kritik fra organisationen Committee to Protect Journalists (CPJ).

”Israelske myndigheder må trække deres ordre om at lukke for Voice of Palestines aktiviteter i Israel tilbage. Forbuddet blev udstedt uden at nævne nogen specifikke problemer med deres dækning,” suger Sherif Mansour, programkoordinator for CPJ i Mellemøsten og Nordafrika, i en udtalelse.

”Palæstinensiske journalister bør kunne udføre deres arbejde frit uden frygt for at blive afhørt, chikaneret eller forhindret i at gøre deres arbejde,” tilføjer han.

Voice of Palestine er et datterselskab under Palestinian Broadcasting Corporation, der er kontrolleret af det palæstinensiske selvstyre.

SENESTE NYT

Flere nyheder