Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:27 23.05.2022 Anna Sol Jørgensen

Israel afviser at efterforske drab på palæstinensisk journalist

Israel afviser at efterforske drab på palæstinensisk journalist

Den palæstinensiske journalist bar både vest og hjem med tydelige presse-mærkater, da hun blev skudt på Vestbredden. Raneen Sawafta/Reuters/Ritzau Scanpix

Israel kommer ikke til at lave en kriminalefterforskning af drabet på den palæstinensiske journalist Sherin Abu Akleh, der blev ramt af skud i hovedet på Vestbredden i forrige uge.

Det oplyser Israels militær, IDF, ifølge den israelske avis Haaretz i en udtalelse.

Begrundelsen fra IDF er ifølge Haaretz, at journalisten blev dræbt i en aktiv kampsituation, og Israels militærpoliti føler sig trygge ved soldaters forklaring om, at de ikke var klar over, at hun befandt sig i området, da hun blev skudt.

Sherin Abu Akleh var iført skudsikker vest med et tydeligt presselogo og hjelm, da hun blev ramt af skud i en landsby, der grænser op til flygtningelejren Jenin på Vestbredden. Hendes producer, Ali Samoudi, blev også ramt i ryggen ved skudepisoden. Han har fortalt til nyhedsbureauet AP, at der hverken var militante eller civile i området, da en lille gruppe af journalister blev ramt af skud. Ifølge ham var det israelske styrker, der stod bag angrebet på dem. Ifølge IDF er det stadig ikke muligt at fastslå, hvis skudsalver der ramte journalisten.

Drabet har vakt international opsigt, og blandt andre USA, FN og Danmark har krævet en uvildig undersøgelse af forløbet.

SENESTE NYT

Flere nyheder