Islandsk link til russiske gigantformuer

RUSSERE. En voldgiftsret i Schweiz har i maj udpeget den danske advokat Jeffrey Galmond til stråmand for en af Ruslands rigeste mænd, teleminister Leonid Reiman, der er privat ven med præsident Putin.Danske Jeffrey Galmond er opvokset i Herlev, bor i Nordsjælland og er selv blevet mangemilliardær på forretninger i Rusland efter kommunismens sammenbrud. Han er ukendt i den danske offentlighed.

RUSSERE. En voldgiftsret i Schweiz har i maj udpeget den danske advokat Jeffrey Galmond til stråmand for en af Ruslands rigeste mænd, teleminister Leonid Reiman, der er privat ven med præsident Putin.

Danske Jeffrey Galmond er opvokset i Herlev, bor i Nordsjælland og er selv blevet mangemilliardær på forretninger i Rusland efter kommunismens sammenbrud. Han er ukendt i den danske offentlighed.

Rygterne om, at der står hemmelige russiske formuer bag blandt andet forsøget på at lancere Nyhedsavisen på det danske dagbladsmarked, næres af, at Jeffrey Galmond her i landet er advokat for den islandske finanskoncern Baugur Group, der satser en ukendt formue på projektet. Galmond hjalp islændingene med det opsigtsvækkende indkøb af stormagasinerne Magasin og Illum, ligesom han var med i opkøbet af en række danske ejendomsselskaber.

Tidligere har Galmond hjulpet andre islændinge med at tjene formuer på bryggerivirksomhed i Skt. Petersborg – forretninger, hvor der blev brugt metoder, der minder om gangsterkrigen i 1930'ernes Chicago. /A.P

(Kilde: Berlingske Tidende og Børsen)

0 Kommentarer