Islænding: Morten Lund bag skjult handel

Allerede inden Nyhedsavisen gik konkurs, indgik Morten Lund en hemmelig aftale om at lukke avisen, lyder det nu fra islandsk medejer af Nyhedsavisen, skriver Epn.dk.

Allerede inden Nyhedsavisen gik konkurs, indgik Morten Lund en hemmelig aftale om at lukke avisen, lyder det nu fra islandsk medejer af Nyhedsavisen, skriver Epn.dk.

Mistanken opstod, aftenen før Nyhedsavisen måtte dreje nøglen om, og blev ifølge Epn.dk fremsat i en telefonsamtale omkring kl. 22:00 søndag den 31. august, skriver avisen.

Ifølge Epn.dks oplysninger havde storaktionæren tidligere på aftenen meddelt, at avisen måtte lukke. Ledelse, rådgivere og advokater var ved at samles i kontorerne på Gammel Strand i København.

Morgenavisen Jyllands-Posten bringer oplysninger videre efter at have talt med to mødedeltagere, som ifølge avisen fortæller uafhængigt af hinanden om en telefonsamtale mellem Morten Lund og Thordis Sigurdardottir, der repræsenterer islandske Stodir Invest.

Hun ejede 15 pct. af Nyhedsavisen og var angiveligt overrasket og rasende over, at Morten Lund havde besluttet at lukke Nyhedsavisen uden at spørge hende først.

Læs mere på Epn.dk.

Læs også seneste interview med Morten Lund, hvor han indrømmer, at det var ham, der stod bag et hemmeligt kontraktudspil, som skulle havde sikret ham et velbetalt konsulentjob, når Nyhedsavisen lukkede ned: 'Morten Lund står ved kontraktudspil'.

Thordis Sugurdardottir har her til formiddag ikke ønsket at kommentere sagen yderligere, men siger blot til Business.dk:

»Avisen overlevede ikke, og det er en skam. Vi vil ikke deltage i det cirkus, der udspiller sig efterfølgende. Derfor ønsker jeg ikke at kommentere sagen yderligere,« siger Thordis Sigurdardottir til Business.dk.

(opdateret kl. 10:18)

0 Kommentarer