Iranske journalister anholdt i angreb på medier

Mindst fire iranske aviser ransaget af civilklædt politi og adskillige journalister anholdt

Aviserne Etemaad, Shargh, Bahar og Arman er blevet ransaget af civilklædte politifolk, der tillige filmede ansatte, konfiskerede dokumenter og anholdt adskillige journalister.

Det skriver The Guardian.

Kilder i Teheran siger til The Guardian, at der formentlig er tale om en planlagt operation, der skal intimidere de uafhængige og systemkritiske medier forud for præsidentvalget, der finder sted i juni i år.

Ransagningerne fandt sted i weekenden. Lørdag aften var der stadig politifolk på aviserne Etemaad og Bahars redaktioner. Etemaads chefredaktør, Javad Daliri, siges at være mellem de anholdte journalister.

Det er uvist, hvor de anholdte journalister tilbageholdes. Enkelte er tilsyneladende ført til Teherans Evin-fængsel.

Ifølge det halvofficielle nyhedsbureau Mehr kommer ransagningerne, fordi medierne er anklaget for at samarbejde med "anti-revolutionære", persisk-sprogede medier uden for Irans grænser.

Iran er blandt de værste lande i verden i forhold til at fængsle journalister. I alt sidder der ifølge den amerikanske organisation CPJ – Committee to Protect Journalists – 45 journalister bag tremmer i Iran, ud over de nu anholdte.

0 Kommentarer