iPaedagogik

»Størstedelen af mit arbejde består i at skrælle ting væk.«Frederik Storm, 38 år, skifter arbejdsplads som digital designer fra Politiken til digital Art Director på Euroman

»Størstedelen af mit arbejde består i at skrælle ting væk.«

Frederik Storm, 38 år, skifter arbejdsplads som digital designer fra Politiken til digital Art Director på Euroman

Hvad er den største udfordring ved at lave et magasin til iPad?
Platformen er helt ny – iPad'en er jo kun et år gammel. Vi er på det stadie, hvor filmmediet var for 100 år siden. Dengang stillede man bare et kamera op og lod skuespillerne opføre teater, som de altid havde gjort. Når man ser det i dag, virker det stift, og det viste med al tydelighed, at man ikke bare kan overføre indholdet fra et medie til et andet. Men det er lidt det, vi gør i øjeblikket. Vi tager det trykte magasin og overfører det til iPad. Det trykte magasin er raffineret gennem mange år, iPad har slet ikke fundet sin form endnu. Men jeg kan trygt sige, at de vil grine af os om 100 år over den måde, vi gør det på i øjeblikket.

Hvordan er det at arbejde med noget, der er så nyt?
Det er lærerigt. Det store spørgsmål, jeg sidder med i øjeblikket, er: Hvordan får vi folk til at forstå, hvad de sidder og kigger på? Er det et magasin, er det en webside, er det noget helt tredje? Det trykte magasin kender folk jo. De ved, der er en forside og så nogle annoncer, man skal bladre over. De ved, hvad en indholdsfortegnelse, en billedtekst og et fremhævet citat er. Men med vores iPad-version er det helt forfra. Vi bliver nødt til at skrive 'Klik her' for at få folk til at forstå, hvor artiklen ligger henne, og lave pile, så man ved, hvor man skal bladre hen. Bare det at trykke på en knap kræver tilvænning. Folk skal på en måde opdrages til at bruge dette her medie. Så man bliver nødt til at gøre tingene meget enkle.

Hvordan hjælper du læseren på vej?
Jeg arbejder først og fremmest med overblik og oplevelse. Hvordan sikrer vi, at læseren ved, hvor de er henne i magasinet? Selv på de bedste iPad-magasiner kan man nogle gange sidde med tanken 'Hvor fa'en er jeg henne'? Derfor består langt størstedelen af mit arbejde i at skrælle ting væk. Der må ikke være for mange dimser – det forvirrer læseren. Vi skal være meget økonomiske med, hvad vi putter på skærmen. Man kan have de flotteste dimser og de fedeste skrifttyper, men hvis det ikke hjælper læseren videre, kan det være lige meget. Tavlecomputeren er faktisk rigtig god til tekst og billeder – men ikke nødvendigvis i samme skærmbillede. Men den er ikke god til layout, forstået som mange grafiske elementer. Det er skærmen simpelthen for lille til. Men læseren kommer heller ikke til iPad'en for layout, de kommer efter godt indhold. Vores opgave er så at give folk en god oplevelse i stedet for oplevelsen 'Hold kæft, hvor er her meget indhold!'

CV: Uddannet fra Danmarks Designskole i 2002. Har arbejdet på Politiken med print og digitale medier, senest redesignet af politiken.dk og applikationer til telefoner og tablets.

0 Kommentarer