Investor vidste ikke nok om Nyhedsavisen

Amerikanske Draper Fischer Jurvetson smækkede kassen i, fordi investeringsfonden ikke vidste nok om Nyhedsavisens situation.

Amerikanske Draper Fischer Jurvetson smækkede kassen i, fordi investeringsfonden ikke vidste nok om Nyhedsavisens situation.

Direktøren for Draper Fischer Jurvertson, Timothy Draper, var udråbt som Nyhedsavisens sidste redning ved at pøse et trecifret millionbeløb på den synkende skude. Helten fortrød dog i 11. time.

»Morten havde håbet, at vi ville putte flere penge i avisen. Vi vidste ikke nok om situationen til at ville foretage en yderligere investering,« skriver Timothy Draper i en mail til Journalisten.dk.

I den kortfattede mail kalder Timothy Draper Morten Lund for en kreativ iværksætter.

»Vi er forretningspartnere med Morten i adskillige satsninger. Det er beklageligt, at denne satsning ikke lykkedes,« skriver Timothy Draper.

Nyhedsavisens medarbejdere har været vidner til noget af en økonomisk og emotionel rutsjebanetur. Især i den seneste måned, hvor avisen har kæmpet med et rungende underskud, et regnskab, som udeblev, manglende lønudbetalinger og senest konkursbegæringen i mandags.

Læs også: David Trads skyld i Nyhedsavisens død

2 Kommentarer

Søren Rasmussen
7. SEPTEMBER 2008
Re: Investor vidste ikke nok om Nyhedsavisen

@Tata

De polske bude får deres løn plus mere til (opsigelsesperioden) af Lønmodtagernes Garantifond. Det havde de ikke fået hjemme i Polen.

Om Tata
6. SEPTEMBER 2008
Re: Investor vidste ikke nok om Nyhedsavisen

Hvad kan man ellers vide? Hele nyhedsavisen har dog været et luftkastel fra begyndelsen af. Gang efter gang har mange - både nogle med deres egene interesser (konkurrenter) og neutrale - sagt, at dette må går galt. Men nej, svaret har altid været selvbedrageri på højeste niveau som "journalistik i verdensklasse" (så læser de vist ikke udenlandske aviser), "Danmarks mest læste avis" (ja, teoretisk regnet ud efter ikke passende modeller) osv.

 Hvor alvorlig man kan tage Morten Lund, har han jo selv vist med at fortælle offentligheden ved slutning af august åned, at han ville købe Metroxpressen - da han ikke en gang gad at betale lønninger! (Og denne avis stod overhovedet ikke til salg).  Bare igen en luftnummer.

 Og Morten Lunds offentlige udtalelser efter lukningen taler jo for sig selv. Men han er jo "fucking" ligeglade med de mennesker, som virkelig har gjort en indsats. Ikke mindst de polske avisbude, som nu kan opleve den berømte danske "flexsecurity" live - mange af dem har ikke et andet valg end at tage hjem. Socialplan? Aldrig hørt om! Bare fyr dem, de er jo ikke kostbare "iværksættere", men bare menneskemateriale.

Sådan ser frihed under ansvar ud. Ejerne har frihed og deres medarbejdere står tilbage med ansvaret.

Man kan kun håbe, at de fortæller derhjemme, hvor u-diskriminerede og fremmedevenlige forholdene i Danmark er!