Intet direkte tv fra statsministerens skattesag

TV2 og DR får afslag på at sende direkte fra Helle Thorning-Schmidts skattesag. Det vil "kunne påvirke forklaringerne og dermed kommissionens undersøgelse," lyder det i afslaget.

TV2 og DR får afslag på at sende direkte fra Helle Thorning-Schmidts skattesag. Det vil "kunne påvirke forklaringerne og dermed kommissionens undersøgelse," lyder det i afslaget.

Det bliver uden direkte tv, når Skattekommissionen til efteråret skal finde hoved og hale i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) såkaldte skattesag.

Det skriver Ritzau.

TV2, DR og flere webbaserede tv-kanaler har ellers lagt billet ind på sagen, hvor kommissionen skal afhøre 43 vidner i sagen om muligt magtmisbrug i skatteministeriet og den tidligere regering.

Skattekommissionen giver afslaget med den begrundelse, at tv-dækningen vil "kunne påvirke forklaringerne og dermed kommissionens undersøgelse."

Blandt vidnerne er tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) samt Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V), der begge har beklædt posten som skatteminister.
Ifølge Ritzau bliver de tre politikere alle tilbudt bisiddende advokater ved afhøringerne.

"Vi har skrevet til 32 vidner, at vi mener, at de har ret til en bisidder. Hvis vi har vurderet, at de kan komme i fedtefadet på den ene eller anden måde, har vi sagt, at de har ret til en bisidder," siger Lars E. Andersen, der er formand i Skattekommissionen, til Ritzau.

1 Kommentar

Susanne Sayers
26. JUNI 2012
Re: Intet direkte tv fra statsministerens skattesag

For en god ordens skyld er det her ret beset ikke statsministerens skattesag. Høringerne handler om, hvorvidt en minister eller andre højtstående politikere og politiske rådgivere mod reglerne har forsøgt at påvirke en afgørelse og lækket fortrolige personoplysninger. I denne sammenhæng er det snarere Troels Lund Poulsens skattesag.