International eliteuddannelse

  STORT. Kim Minke, rektor på Danmarks Journalisthøjskole (DJH), er stolt.»Det er stort det her,« siger han.DJH og Aarhus Universitet har skabt uddannelsen Journalism and Media within Globalization: The European Perspective.Det er en to-årig heltids-masteruddannelse, der er international i mere end en forstand. Uddannelsen er udbudt i licitation af EU for at give amerikanske elite-uddannelser kamp til stregen.

 

STORT. Kim Minke, rektor på Danmarks Journalisthøjskole (DJH), er stolt.

»Det er stort det her,« siger han.

DJH og Aarhus Universitet har skabt uddannelsen Journalism and Media within Globalization: The European Perspective.

Det er en to-årig heltids-masteruddannelse, der er international i mere end en forstand.

Uddannelsen er udbudt i licitation af EU for at give amerikanske elite-uddannelser kamp til stregen.

»Det er en Erasmus Mundus-masteruddannelse, og det indebærer, at der følger en række stipendiater med. At vinde licitationen er i sig selv en international anerkendelse. Den skyldes de mange hundrede ovenud tilfredse internationale studerende, vi har haft i årenes løb,« siger Kim Minke.

Han afviser, at DJH gennem det nye samarbejde med Aarhus Universitet også ønsker at gøre den journalistiske grunduddannelse akademisk.

Erasmus Mundus-uddannelserne er et koncept, der skal få universiteterne i Europa til at produktudvikle i fællesskab, skabe internationale uddannelser og samle studerende fra hele verden.

De godt 30 studerende, der er optaget fra 1. september, kommer da også fra Asien, Europa, Afrika, New Zealand og USA. To er danske.

Arbejdssproget er engelsk. I det første halve år indskrives de studerende på Aarhus Universitet, men undervisningen vil foregå på både DJH og universitetet. Undervisningens tema vil være beskrivelse af globale forandringer.

Det næste halve år foregår undervisningen på University of Amsterdam under temaet internationale udviklingstendenser i journalistik og medier.

Det sidste år kan de studerende vælge mellem University of Wales Swansea, der tilbyder speciale i Krig og konflikt, City University London, der tilbyder speciale i Forretning og finans, eller Universität Hamburg , der tilbyder speciale i Europæiske medier og europæisk journalistik i et sammenligneligt perspektiv.

0 Kommentarer