Integration pillet ud af public service-krav

Formulering om, at DR skal fremme integrationen, er fjernet fra den nye public service kontrakt. Socialdemokraterne raser.

Formulering om, at DR skal fremme integrationen, er fjernet fra den nye public service kontrakt. Socialdemokraterne raser.

Public service kontrakten er blevet en ideologisk kamplads. I går handlede debatten om, at DR nu skal lægge vægt på Danmarks kristne kulturarv. I dag er Socialdemokraterne i oprør over, at public service kontrakten ikke længere forpligter DR til at fremme integrationen.
»En katastrofe,« siger medieordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen til Information.

»Vi befinder os i en tid, hvor der om noget er behov for integrationsfremmende tiltag – og så vælger man at fjerne netop den forpligtelse fra landets største kultur- og medieinstitution. På DR2 har man tidligere brugt denne her formulering til at lave programmer med et integrationsmæssigt sigte. Nu forsvinder den, og det kommer regeringen til at stå til ansvar for,« siger Mogens Jensen.

DR's forpligtelse til at fremme integrationen er blevet skrevet ud af den nye public service kontrakt. Men til Journalisten.dk forklarer direktør i DR Oplysning, Gitte Rabøl, at det ikke nødvendigvis betyder at området bliver nedprioriteret.
»Jeg kan jo ikke sige om der kommer mere eller mindre stof om integration – det er en redaktionel beslutning. Men vi vil selvfølgelig fortsætte med at sætte fokus på området«.

Kulturminister Per Stig Møller mener, at der ikke er nogen grund til lægge så meget i formuleringerne i kontrakten. »Danmarks Radio skal jo ikke tilskynde til had. Danmarks Radio skal gerne via sin public service-virksomhed fremme integrationen med den brede viden som foreligger og afspejle forskellige miljøer i samfundet. Så jeg ville ikke lægge for meget ideologi i det, hvis jeg var jer,« siger han til Information.

0 Kommentarer