Institut for Statskundskab lukket af for pressen

Leder bad hele Institut for Statskundskab om ikke at udtale sig til pressen om Malene Wind og ytringsfrihedsdebatten.

Leder bad hele Institut for Statskundskab om ikke at udtale sig til pressen om Malene Wind og ytringsfrihedsdebatten.

I en mail henvendt til alle ansatte på Institut for Statskundskab, beder institutleder Lars Bo Kaspersen medarbejderne om ikke at udtale sig til pressen i debatten om EU-forsker Marlene Wind og hendes udtalelser. Det er dagbladet Information, der er kommet i besiddelse af den interne mail.

»Endvidere vil jeg gerne bede jer om at henvise til mig eller dekanen, hvis I kontaktes i denne sag (om Marlene Wind, red.). Nu skal vi have den lukket, og så må vi diskutere det principielle på et senere tidspunkt,« skriver institutlederen i mailen, der blev sendt tirsdag den 14. juni.

Lars Bo Kaspersen mener ikke han censurerer sine ansatte, og han understreger overfor Information, at medarbejderne selvfølgelig må sige, hvad de har lyst til.

»Jeg ville bare opfordre til, at man var en smule forsigtig af hensyn til Marlenes situation. Hvis der var nogle, der blev kontaktet omkring ytringsfriheden og ville tage en diskussion med Marlene om ytringsfrihedsaspektet, så syntes jeg bare, de skal henvise til mig eller dekanen, da det jo er en principiel diskussion for hele universitet,« siger han til Information.

I sidste uge, to dage efter den interne mail blev sendt til medarbejderne på Institut for Statskundskab, fortalte Københavns Universitet i en pressemeddelelse, at Marlene Wind i samråd med universitets ledelse havde besluttet at tage en mediepause. Pausen kom efter heftig blæst omkring hendes udtalelser om regeringens aftale om øget grænsekontrol. Blandt andet Søren Pind (V) og Pia Kjærsgaard (DF) mente, at EU-forskeren var meget politiserende i sine udtalelser.

I lørdags kunne Information fortælle, at Marlene Winds mediepause ikke var frivillig, men blev dikteret fra højere sted.