Ingeniøren nedlægger syv stillinger

Tre redaktionelle medarbejdere er i dag mandag blevet fyret på Ingeniøren. I alt er syv stillinger nedlagt i hele Mediehuset Ingeniøren. Chefredaktør og administrerende direktør mener, at antallet af fyrede er lavt set i forhold til omfanget af krisen. (Opdateret)

Tre redaktionelle medarbejdere er i dag mandag blevet fyret på Ingeniøren. I alt er syv stillinger nedlagt i hele Mediehuset Ingeniøren. Chefredaktør og administrerende direktør mener, at antallet af fyrede er lavt set i forhold til omfanget af krisen. (Opdateret)

Medarbejderne på Ingeniøren er gået med til en uges selvbetalt ferie og har givet afkald på lønstigninger i 2009. Det har de gjort for at undgå så mange fyringer som muligt.

Oprindeligt meldte ledelsen i Mediehuset Ingeniøren ud, at der skulle spares fem millioner kroner på personalebudgettet for 2009, fordi der var udsigt til underskud. Men efter to en halv uges forhandlinger er det lykkedes at få besparelserne forhandlet ned på tre millioner kroner. Det oplyser tillidsrepræsentant på Ingeniøren Nicolai Østergaard.

I alt bliver syv stillinger nedlagt. Heraf er de fire stillinger redaktionelle. Tre medarbejdere er i dag mandag blevet fyret. En medarbejder har selv valgt at sige op, fordi vedkommende fik nyt arbejde og sparede derved en kollega fra en fyreseddel.

Fyringsrunden er den anden inden for kort tid. Også i december måned blev der også fyret på Ingeniøren.

»Der er modløshed blandt kollegaerne over, at det skulle ske igen, og vi ved ikke, om det kommer til at ske igen fremover. Samtidig erkender vi, at bunden er gået ud af annoncemarkedet, og det bliver vi nødt til at tilpasse os efter,« siger tillidsrepræsentant Nicolai Østergaard.

Efter dagens fyringsrunde på Ingeniøren og fyringsrunden i december er der i alt nedlagt otte stillinger på redaktionen. Ligesom på Fyens Stiftstidende er medarbejderne på Ingeniøren utilfredse med, at der ikke er fyret blandt cheferne.

»Der er blandt journalisterne en undren over, at der er brug for 15 chefer til 72 medarbejdere. Det vil vi ikke lægge skjul på,« siger Nicolai Østergaard. I de 72 medarbejdere er der dog ikke medregnet praktikanter og studentermedhjælpere.

Chefredaktør og administrerende direktør Arne Steinmark kan ikke genkende antallet af chefer i tillidsrepræsentantens opgørelse. Udover ham selv er der tre redaktionschefer med egentligt ledelsesansvar. Fagredaktører tæller Arne Steinmark ikke med som egentlige chefer. Han hæfter sig ved, at det er lykkedes at nedbringe antallet af fyrede redaktionelle medarbejdere til tre.

»Det er en begrænset nedskæring i betragtning af, at vi har den største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig. Jeg opfatter heller ikke, at vi afskediger medarbejdere på et niveau, hvor det er pinligt i forhold til antallet af chefer,« siger han.

Det er dog muligt, at antallet af redaktører bliver ændret fremadrettet. Brugertallet på netsiden Ing.dk har ifølge Arne Steinmark overhalet antallet af læsere af avisen Ingeniøren. Det skal organisationen indrettes efter.

»Vi har et utroligt godt udgangspunkt og nogle dygtige medarbejdere. Med afsæt i det, der er godt på nettet og i avisen, forsøger vi at bygge bro og fortælle historier på tværs af platforme. Derfor bliver det skruet anderledes sammen organisatorisk,« siger han og fortsætter:

»Hvem der bliver chefer, ved jeg ikke. Nu kommer vi til at arbejde på en ny måde. Vi får det antal chefer, der er nødvendigt. Det kan godt være, at der bliver færre, og det kan være, at der bliver flere. Der bliver defineret de roller, der svarer til det, vi skal lave, og det, vi skal udgive,« siger Arne Steinmark.

Journalisterne på Ingeniøren har i udgangspunktet syv ugers ferie. Den ekstra selvbetalte ferieuge, som medarbejderne er gået med til, er kun en midlertidig ordning. Tilsvarende er det kun i 2009, at medarbejderne har givet afkald på at stige i løn. I sidste uge gik medarbejderne på New York Times også med til en uges selvbetalt ferie for at redde avisens økonomi. Ledelsen på Ingeniøren frasiger sig også lønstigning i 2009 og kommer også til at holde en ottende selvbetalt ferieuge i 2009.

Ud over fyringerne på Ingeniørens redaktion er der fyret flere andre steder i huset. Der er blandt andet i økonomiafdelingen og to personer i kantinen, oplyser Nicolai Østergaard.

Det betyder, at Ingeniørens kantine lukker. Foreløbig ved tillidsrepræsentanten ikke, hvad der sker med frokostordningen.

»Jeg ved bare, at vi er inviteret til sandwich klokken 12,« siger han.

0 Kommentarer