Ingeniøren nedlægger fire journaliststillinger

Udsigten til fortsat lavkonjunktur på medie- og jobmarkedet har fået Mediehuset Ingeniøren A/S til at skære ned. Det koster fire journalister jobbet. Tillidsmanden håber, at fyringerne kan forhindre en ny sparerunde lige med det samme (opdateret)

En sparerunde i Mediehuset Ingenmiøren betyder, at otte medarbejdere på tværs af organisationen er blevet opsagt. De berørte medarbejdere kommer fra redaktion, salg, back-office og community
Ifølge Journalistens oplysninger koster sparerunden fire DJ-medlemmer jobbet. Tre er blevet opsagt, og en har selv sagt op.

Med fire nedlagte stillinger er gruppen af DJ-medlemmer blandt de hårdest ramte medarbejdergruppen, forklarer tillidsrepræsentant Ulrik Andersen.

»Det bliver meget mærkbart for os,« siger Ulrik Andersen, der betegner stemningen på redaktionen som trykket.

»Det er rigtigt ubehageligt, og det er bare en trist dag.«

I forrige sparerunde prøvede ledelsen ifølge Ulrik Andersen at skåne journalistgruppen.

»Men vi fik dengang at vide, at hvis der kom en runde mere, ville det ikke være muligt igen. Derfor kommer besparelserne ikke som en overraskelse,« forklarer han.

Han siger, at medarbejderne på mandag bliver præsenteret for ledelsens planer for fremtiden. Men det tegner allerede nu til, at avisudgaven af Ingeniøren bliver mindre, og at der også justeres i mængden af indhold på nettet.

»Når der bliver skåret så hårdt nu, er det for at sikre, at vores økonomi hænger sammen – også i et marked, hvor der ikke umiddelbart er udsigt til fremgang. Det skulle også gerne sikre os mod en ny sparerunde lige med det samme.«

Direktionen bliver også slanket, så den fremover kun består af Arne R. Steinmark. Det er direktionen selv, der har indstillet og planlagt denne beslutning, der betyder, at kommerciel direktør Christian Hjorth fratræder dags dato.

”Mediehuset har oplevet et rimeligt økonomisk forår, der desværre i de seneste par måneder har vist en vigende tendens. Det ser ud til at fortsætte det næste halve år. For at være på forkant med de nye markedsvilkår har direktionen gennemført nødvendige ændringer, så mediehuset er økonomisk dueligt og bæredygtigt set i perspektivet fra hele 2013,” siger Arne R. Steinmark, administrende direktør og ansvarshavende chefredaktør i en pressemeddelelse om sparerunden.

Ifølge Mediawatch kom Mediehuset Ingeniøren ud af 2012 med sorte tal på bundlinjen. Overskuddet på 1 mio. kr. er dog hjulpet på vej af et skatteaktiv på 2,5 mio. kr., der sender regnskabet i plus.

Ifølge DJs lønstastik var 23 DJ-medlemmer ansat på Ingeniøren i 2012. Før sparerunden i dag var det tal faldet til 21.

(Opdateret kl. 14:19 med kommentar af tillidsrepræsentant Ulrik Andersen)

0 Kommentarer