Ingeniøren beder læserne om hjælp med DSB-rapport

Ingeniørens website Ing.dk har fået fingre i en rapport om IC4-tog. Men rapporten er lang og indviklet, så nu beder de læserne om hjælp.

Ingeniørens website Ing.dk har fået fingre i en rapport om IC4-tog. Men rapporten er lang og indviklet, så nu beder de læserne om hjælp.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har offentliggjort en 122 siders rapport om de kontroversielle IC4-tog. Men hvor gemmer guldkornene sig i rapporten? Ingeniørens website Ing.dk beder nu læserne om hjælp.

I går lagde Ing.dk hele rapporten på nettet under overskriften 'Her er Atkins baggrunds-rapporten – giv os en hånd'. Atkins er det rådgivningsfirma, der har lavet rapporten – som hidtil har været hemmeligholdt.

I stedet har offentligheden haft adgang til en Powerpoint-præsentation, hvor Transportministeriets embedsmænd har kunnet udvælge konklusioner fra Atkins-rapporten.

"Redaktionen vil som sædvanlig arbejde videre med rapporten og dække den journalistisk. Men vi inviterer også dig til at være med: Hjælp Ingeniøren med at finde de spændende punkter og emner i materialet. Det kunne for eksempel være forskelle og ligheder mellem baggrundsrapport og den tidligere offentliggjorte præsentation," lyder det.

Herefter får læserne en opfordring til at komme med input i debatfeltet eller per mail. Der er i skrivende stund 21 kommentarer. Nogle af dem fokuserer på tekniske problemer med at downloade rapporten, men der er også flere forslag til konkrete og kritiske nedslag i rapporten.

0 Kommentarer