Ingen skrammer til DR i ny støtteordning

DR går fri og bliver ikke berørt af en ny mediestøtteordning. Støtten til os er allerede platformsneutral, siger DR's økonomidirektør til Journalisten.dk.

DR går fri og bliver ikke berørt af en ny mediestøtteordning. Støtten til os er allerede platformsneutral, siger DR's økonomidirektør til Journalisten.dk.

Alle støttekronerne lå i en bunke på bordet, da mediestøtteudvalget startede deres arbejde. I starten diskuterede udvalget, om man skulle ændre hele støttemodellen. Men i rapporten, der blev offentliggjort i dag, foreslår udvalget blot at pille ved omkring syv procent af den samlede støtte. Og der bliver ikke flyttet et komma i DR's budget.

»Udvalgsarbejdet har været meget udramatisk. For vores vedkommende stod der i oplægget til udvalgets arbejde, at DR skulle fortsætte med at være en stor, licensfinansieret virksomhed, men i starten var licensmidlerne stadig i spil. Vi har noteret os, at udvalget mener, at DR's styreform er fornuftig, og det er vi selvfølgelig glade for,« siger Martin Præstegaard, økonomidirektør i DR, til Journalisten.dk. Martin Præstegaard sad selv med i mediestøtteudvalget.

Udvalget med Henning Dyremose i front foreslår at indføre en delvis platformsneutral model. Den nye model skal sikre, at man først og fremmest kigger på produceret indhold, når støtten skal fordeles. Dermed er også internetmedier trukket med ind i støttevarmen. Det har ikke været interessant at snakke om DR og TV 2 i den forbindelse, mener Præstegaard.

»Modellen for støtten til TV2-regionerne og DR er allerede platformsneutral, da støtten driver både tv og internetsiderne,« siger han til Journalisten.dk.

Internetmedierne har i de seneste år været ude efter både DR og TV 2. De to public service-mastodonter kan med licensmidler i ryggen skrive gratis nyheder på nettet – det har givet de to stationer en enorm konkurrencefordel.

»Man kan sige, at DR i sin natur er konkurrenceinfluerende. På grund af vores konstruktion står vi relativt stærkere i krisetider. Til gengæld kan vi ikke forøge vores indtjening og aktiviteter, når konjunkturerne er gode,« siger Martin Præstegaard, der ikke har mange kommentarer til, at DR's konkurrenter på nettet, blandt andet Avisen.dk og Altinget.dk, nu kan få en luns af støttekronerne.

»Vi har aldrig været bange for konkurrenter.«

0 Kommentarer