Ingen særbehandling

PORTRÆT. Jeg skal ikke her tage stilling til, om TV 2's portræt af Flemming Østergaard var godt eller skidt.Men det er i hvert fald skidt, at Journalistens redaktør bliver ved med at holde fast i det letbenede argument, at Flemming Østergaard fik en særlig gunstig behandling, fordi han er medlem af TV 2's bestyrelse.

PORTRÆT. Jeg skal ikke her tage stilling til, om TV 2's portræt af Flemming Østergaard var godt eller skidt.
Men det er i hvert fald skidt, at Journalistens redaktør bliver ved med at holde fast i det letbenede argument, at Flemming Østergaard fik en særlig gunstig behandling, fordi han er medlem af TV 2's bestyrelse.

Underforstået: At TV 2's bestyrelse (eller direktion) over for TV 2's Programafdeling skulle have dikteret særligt lempelige vilkår for Flemming Østergaard.

Jeg vil gerne oplyse fagbladets redaktør om, at TV 2's bestyrelse (og direktion) har rigeligt med opgaver. Og at holde øje med Flemming Østergaards omfattende omgang med medierne er ikke en af dem.

Det klarer Flemming Østergaard så glimrende selv. Han er på det punkt en særdeles erfaren herre. Og han kender om nogen spillets regler.

TV 2's bestyrelse blander sig i sagens natur hverken i programmer eller i virksomhedens daglige drift. Derfor har et portræt af Flemming Østergaard – eller vilkårene for det – heller aldrig været drøftet.
Jeg tror, at jeg taler på hele bestyrelsens vegne, når jeg siger, at havde Flemming Østergaard – stadig helt utænkeligt – forsøgt at få et portrætprogram af sig selv på dagsordenen, så var han blevet grinet ud af bestyrelseslokalet.
Og så kan Journalisten vist ikke koge mere suppe på det ben!

– Per Christiansen, medarbejderrepræsentant i TV 2's bestyrelse

SVAR. Kære Per. Tak for din replik.
Journalisten har aldrig påstået, at Flemming Østergaard fik gunstig behandling, fordi han sidder i TV 2's bestyrelse. Vi har påvist, at han fik særbehandling, samtidig med at han sidder i bestyrelsen.

I artiklen citerer vi Flemming Østergaard for, at han stillede som betingelse for at deltage, at der ikke blev stillet spørgsmål i forlængelse af bogen "Parken – løvekongens storhed og fald". Det afviser TV 2.

Desuden oplyser Journalisten, at Flemming Østergaard er medlem af bestyrelsen på TV 2. Og sportsøkonom på Copenhagen Business School Troels Troelsen er kritisk over for sammenfaldet:

"Hvis der har været en aftale om ikke at stille en række kritiske spørgsmål, samtidig med at Flemming Østergaard sidder i TV 2's bestyrelse, så synes jeg, det er dybt kritisabelt. Det er ikke TV 2's opgave at male skønmalerier af deres bestyrelsesmedlemmer."

 Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten

0 Kommentarer