Ingen mediestøtte til lyd og billede på nettet

Lovforslaget til en ny mediestøtteaftale giver kun støtte til netjournalistik på skrift. Det ærgrer radiofolk. »Man mister en fantastisk mulighed for at skabe reel fremgang for de nye, digitale medier,« siger Third Ear

”Mediestøtte ydes som tilskud til trykte medier og til skrevne internetbaserede nyhedsmedier.”

Sådan står der i lovforslaget til en ny mediestøtteaftale.
Grundlaget for den nye fordeling af pengene er, at støtten er platformsneutralt, så der gives støtte til journalistik på både papir og net – men kun til skrevne netmedier.

Det fremgår af lovforslaget, som i går blev sendt til høring.

Formuleringen undrer blandt andre Tim Hinman fra den digitale radiokanal Third Ear.
Han havde håbet, at Third Ear ville komme i betragtning til mediestøtte.

»Det er en dårlig nyhed, ikke kun for os, men for hele medieaftalen. Man mister en fantastisk mulighed for at skabe reel fremgang for de nye, digitale medier,« siger han.

Han mener, at midlerne i for eksempel innovationspuljen burde fordeles bredere.
Fremtiden ligger nemlig ikke kun i skreven netjournalistik.

»Hvis man ønsker innovation, skal man vurdere projekterne efter deres indhold og værdi – og ikke om de passer ind i nogle snævre juridiske regler,« mener han.

Third Ear eksisterede fra 2009 til 2011. Kanalen var lukket i et år, men startede op på ny med støtte fra Kunstrådet. Der er to medarbejdere tilknyttet plus en række freelancere. Third Ear har specialiseret sig i at dyrke radiomontagen, efter P1 lukkede sin montagegruppe. Kanalen har vundet to priser ved Prix Marulic.

Tim Hinman siger, at det er vigtigt, at nye støtteberettigede medier også kan arbejde med lyd og billeder.

»Enhver computer har jo en højttaler. Men de eksisterende medier er kun interesserede i at digitalisere det, de laver på papir.«

0 Kommentarer