Der er ikke truffet nogen beslutning om at lukke TV 2 Radio. Det fastslår adm. direktør Merete Eldrup her til morgen over for Journalisten.dk. (opdateret)
I månedsvis har der været spekuleret i en lukning af TV 2 Radio. Og i går fik spekulationerne ekstra næring, da årsregnskabet for 2007 blev fremlagt med et dundrende underskud.
Men nøglen er endnu ikke drejet endeligt om i radiobutikken. Det oplyser Merete Eldrup til Journalisten.dk.
»Der er ikke truffet beslutning vedrørende radioen eller andet,« udtaler Merete Eldrup.
Medarbejderne på TV 2 Radio er godt nok indkaldt til orienteringsmøder i dag om den dårlige økonomiske situation, men det sker ikke for at erklære død over TV 2 Radio.
»Der bliver ingen konkrete udmeldinger i dag på møderne,« siger Merete Eldrup.
Hun og bestyrelsesformanden for TV 2, Lars Liebst, har i øvrigt tidligere antydet, at man var på jagt efter strategiske samarbejdspartnere til TV 2 Radio.
Hvorvidt der er noget konkret på vej i den retning, er der ingen melding om fra Merete Eldrup.
Bestyrelsesformand Lars Liebst meddelte dog allerede i går, at inden udgangen af april skal der ligge en endelig indstilling til bestyrelsen om fremtiden for TV 2 Radio. Direktionen har altså kun godt en måned til at være klar med en samlet plan for radioen og de øvrige aktiviteter i TV 2.
Samlet skal Merete Eldrup og de øvrige i direktionen præsentere besparelser for i alt 150-200 mio. kr.
Tidligere radiodirektør Jens Rohde erklærede dog allerede i januar, at TV 2 Radio er chanceløs.
Læs også: Dårlige tider fortsætter for TV 2.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Der er masser af potentiale i TV2 Radio.
Problemet har hidtil været, at man har forvaltet sendefladen forkert - og formentlig også for dyrt.
Primært har man benyttet sig af højtprofilerede værter uden det store flair for radiomediet og som samtidig har skulle have løn efter en vis kendthedsfaktor.
I første omgang benyttede man sig af værter, der er kendte tv-folk. Tv-folk har en naturlig forkærlighed for at blive set, og det gør man ikke i radioen. Det forekom derfor helt naturligt at folk som Casper Christensen foretrak at være på skærmen fremfor at være i højtaleren.
Naturligvis har der også været kendte radioværter igennem TV2 Radios sendeflade. Tina Bilsbo og Lars Daneskov er gode eksempler, men da de samtidig er en del af TV2's tv-brand og nyder en vis opmærksomhed i formiddagspressen, har de formentlig skulle have en løn, der har ligget unaturligt højt i forhold til den økonomi, man kan forvente af en nyåbnet radiostation, der skal opbygge et brand og en lytterskare fra ground zero.
Senere er andre af radioens stjerner med radioflair steget i graderne på grund af medvirken i danseprogrammer, og en højere kendthedsfaktor har muligvis også betydet højere løn til de pågældende. Dette er naturligvis rent gætteri fra min side, men sandsynligheden er til stede.
Samtidig har der været en del forvirring omkring formatet. Har man skulle lave en ungdommelig og sjovere udgave af P4, eller har man skulle følge Radio 100FM's succesformat?
Danmark er et lille land, og der er ikke plads til ret mange landsdækkende radiostationer, der ligner hinanden. Det forstod Radio 100FM, da den kom til, og lavede en sendeflade, der hverken ligner DR eller The Voices. Succesen fulgte.
Skal TV2 Radio opnå en lignende succes, så nytter det ikke at lyde som hverken DR, The Voice eller Radio 100FM. Selvom det lyder som en umulig opgave, så kunne jeg sagtens have idéer til, hvordan det kan lade sig gøre.
I dag lyder TV2 Radio til tider som en discount-udgave af Radio 100FM, og så vælger jeg originalen fremfor kopien.
Men det er nu, der skal handles, hvis TV2 Radio skal reddes fra lukning. Venter man for længe, risikerer man at lytterne ikke tør tage chancen at tune ind på TV2 Radio i frygt for at blive skuffede.
Indtil videre er det en klog beslutning af holde TV2 Radio i live, men det kræver en seriøs revidering af sendefladen, hvis man vil holde radioen i live i fremtiden.
Op med humøret, Liebst. Der er håb endnu.