Ingen klikker på bannerreklamer

Og en privat hjemmeside, drevet af en mand, står for tyve procent af trafikken til New York Times. Det viser en ny stor undersøgelse af den amerikanske internettrafik.

Og en privat hjemmeside, drevet af en mand, står for tyve procent af trafikken til New York Times. Det viser en ny stor undersøgelse af den amerikanske internettrafik.

Der er stort set ingen der klikker på bannerreklamer. I en ny stor undersøgelse af ni måneders internettrafik til og fra nyhedssider i USA formåede ingen bannerreklame at få mere end fem klik på den samme nyhedsside. Undersøgelsen er lavet af Pew's Project for Excellence in Journalism, og den giver også en række andre interessante fakta, som Poynter Institute har samlet.

  • I stedet for at klikke sig videre via bannerreklamer, klikker amerikanske internetbrugere sig ofte videre til undersider af nyhedssiderne, sociale delingssider som Facebook og Googles forside eller andre google-sider som Google Maps.
  • Googles søgemaskine og Google News er også blandt de mest normale veje ind på de største nyhedssider. De sociale medier spiller dog en stigende rolle. For eksempel fik Huffington Post otte procent af deres besøg fra Facebook.
  • Den enmandsbetjente hjemmeside Drudge Report er en af de absolutte topscorere i forhold til at sende trafik videre til de store nyhedsmedier. For eksempel står den for tyve procent af trafikken til New York Times. Hjemmesiden er mest berømt for at være det første medie, der skrev om Bill Clintons forhold til Monica Lewinsky.
  • Langt de fleste brugere er illoyale og kigger kun sjældent forbi nyhedssiderne. Sportssiden ESPN skilte sig dog markant ud i forhold til andre sider ved, at over en femtedel af brugerne var der ti eller flere gange om måneden.
  • Nyhedsbrugere på internettet skiller sig ikke aldersmæssigt ud fra internetbrugere generelt. Der er dog forskel på de forskellige nyhedssider. Huffington Post har den største del af 18-34årige brugere imens Fox News har den største andel af brugere over 65 år.

 

1 Kommentar

Jonas Kristjansen
10. MAJ 2011
Re: Ingen klikker på bannerreklamer
Det må ses at være en naturlig udvikling. Først døde pop-up reklamerne og nu er udfasningen af bannerreklamer også så småt gået i gang. Folk er efterhånden blevet vant til at være immune overfor bannereklamer på nettet og derfor overhovedet ikke ligger mærke til dem. Programmer som Google Adsense vil formentlig holde mange år endnu, men det er ikke en opadgående tendens man mærker.