search

Ingen grund til bekymring i Wind-sag

Hvis nu regeringen havde sat militæret ind mod Københavns Universitet eller hvis Søren Pind direkte havde fået Marlene Wind fyret, så kunne vi tale om at være bekymret for ytringsfriheden.

Hvis nu regeringen havde sat militæret ind mod Københavns Universitet eller hvis Søren Pind direkte havde fået Marlene Wind fyret, så kunne vi tale om at være bekymret for ytringsfriheden.

Det, der er sket for Marlene Wind, er helt naturligt i den nuværende demokratiske situation i Danmark. Ligeså naturligt som det fænomen, der åbenbarer sig for os, hvis man stikker de bare næver ind i et bo med aggressive, vrede – og måske sukkerkolde – hvepse for derefter at slå vildt om sig.

Hun er blevet stukket af en vred hveps ved navn Pind. Det dør demokratiet ikke af og derfor skal DJØF-formanden ikke gå rundt og bekymre sig for, om der nu er indledt en hetz mod forskere. Det opsigtsvækkende er blot, at de bliver sagt imod, når de selv deler øretæver ud.

Nogle mener oven i købet, at det er befriende, at der bliver sat grænser (altså i debatten) og at de mest medieeksponerede eksperter dermed tvinges til at tænke over, hvilken fold de står i, når de udtaler sig. Er det fra ekspertfolden eller er det fra privatfolden? For medierne er det under alle omstændigheder ekstra vigtigt at udvælge eksperterne med omhu. Og måske variere lidt, så det ikke bliver de samme af Tordenskjolds soldater, der dukker op for at bidrage, og som dermed bliver lige lovlige meget veninder med medierne.

Skal man så helt holde sig fra folk, der har ytret sig politisk og bombastisk? Nej, vel skal man ej. Det er ikke nogen god idé at caste folk efter, hvor man formoder de hører hjemme i det politiske spektrum. Det er unfair og kan lede til diskrimination. Omvendt skal eksperterne kunne tale gennem medierne til almindelige mennesker og derfor må de godt bruge et sprog, der er til at forstå, Afgørende er det dog, at eksperterne selv kender grænsen mellem ekspertfolden og privatfolden.

Mere om det synspunkt kan du læse om her på min egen nyhedsblog 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen