Ingen grund til at samle medieforhandlinger

Medieordfører Mogens Jensen (S) afviser kritik af at mediepolitik er "usammenhængende"

Medieordfører Mogens Jensen (S) afviser kritik af at mediepolitik er "usammenhængende"

Efter det brede medieforlig, der for nyligt blev vedtaget, skal politikerne nu i gang med at forhandle mediestøtten.

Medieforliget uddeler penge til public service-stationerne. Mediestøtten er rettet mod private medier.

Flere har påpeget, at det ville give en mere sammenhængende mediepolitik at slå medieforliget og mediestøtten sammen. Den kritik afviser Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen til Mediawatch.dk.

»Der er rigtig meget fornuft i at forhandle særskilt, og når vi nu skal i gang med at forhandle mediestøtte, har vi jo også det indgåede medieforlig i bevidstheden, så jeg kan ikke se nogen grund til at slå forhandlingerne sammen,« siger Mogens Jensen.

Medieprofessor Anker Brink Lund fra CBS har kaldt dansk mediepolitik for "et usammenhængende kludetæppe", da det ifølge Anker Brink Lund ikke giver mening at splitte forhandlingerne om public service-midler og mediestøtte op i to enheder.

Samme kritik har Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby tidligere givet udtryk for, overfor journalisten.dk:

»Hvis man skal lave en digitaliseringsproces, hvis man skal omlægge, hvis man skal implementere Dyremose-udvalgets rapport, og man samtidig skal gøre det til en spareøvelse, så knækker tråden. Det gør den særligt, når man ved, at DR og dagbladene i høj grad har et med- og modspil. Hvis man ændrer det styrkeforhold imellem dem, så risikerer man at underminere den mangfoldighed, der er på det danske mediemarked, som netop er knyttet op på en stærk, publicistisk dagbladstradition. Det er få midler, der skal rykkes, så er der røde tal på bundlinjen, så er der en lang række regionale dagblade, der lukker. OG samtidig vil man styrke DR. Det skaber en ubalance.«

0 Kommentarer