Ingen garantier

 Kun Google er nødvendig som søgemaskine, skrev jeg sidste gang med fare for ballade.

 

Kun Google er nødvendig som søgemaskine, skrev jeg sidste gang med fare for ballade.

Netop fordi Google for de fleste journalister efter min mening normalt er den eneste nødvendige søgemaskine, kan man lige så godt tage konsekvensen og installere den i Internet Explorer som såkaldt toolbar (gå til http://www.toolbar.google.com,/ download og installér). Søgefunktionen er derefter altid klar på skærmen – man behøver ikke klikke sig ind på den, og man kan direkte skrive sine søgeord.

Er man inde på den almindelige Google, kan man skrive navnet på et firma eller en organisation og hoppe direkte ind på deres side ved at trykke på Jeg Føler Mig Heldig.

Ud over den lidt hurtigere søgefunktion ved Google Toolbar kan man faktisk søge i en institutions sider ved hjælp af Google.

Det er for eksempel en fordel på Amtsrådsforeningens hjemmesider, der ikke har sin egen søgefunktion. Men har man toolbar, har man sin egen søgemaskine med hen til Amtsrådsforeningen.

Skal man for eksempel finde sider med borgmesteren fra Nordjyllands Amt, Orla Hav, når man er på http://www.arf.dk,/ er der ikke meget andet at gøre end at skrive Orla Hav i sin toolbar og trykke Search site. Det giver fire hits.

Der er ingen garanti for, at den finder alt, hvilket der aldrig er med søgemaskiner. Men den viser i det mindste noget, og skal man hurtigt have et par ekstra oplysninger om Orla Hav, kan det være metoden.

Det kan også være en ide nogle gange at supplere en institutions egen søgemaskine med at se, hvad Google giver, når den kun søger på den pågældende institutions interne sider. Det kan give nogle andre sider, som måske først vil blive offentliggjort lidt senere, eller kun er tænkt for interne folk, men som man har glemt at beskytte. Men husk, at der kan være sider, som man ikke finder, selv om de er der og er tilgængelige på anden vis.

Der var ingen garanti.

 

0 Kommentarer