Ingen garanti mod flere fyringer

Flere provinsdagblade kæmper for at få budgetterne til at hænge sammen. De håber, de kan klare resten af 2012 uden fyringer, men giver ingen garantier

Flere provinsdagblade kæmper for at få budgetterne til at hænge sammen. De håber, de kan klare resten af 2012 uden fyringer, men giver ingen garantier

Der er ingen garanti for, at det er slut med fyringsrunder i år.

Det er den barske melding fra en række chefer på dagblade i provinsen til journalisten.dk.

Siden slutningen af august er mere end 40 DJ-stillinger på dagbladene forsvundet i sparerunder.

I går lød det fra Mediehuset Nordvestnyt, at der kommer en sparerunde i løbet af efteråret.

Journalisten har foretaget en rundspørge hos en række chefer på dagblade i provinsen om den økonomiske situation, og om de forventer at klare sig igennem året uden at skulle skære i antallet af redaktionelle medarbejdere.

Den enige melding er, at indtægterne falder, der er ingen aktuelle planer om at fyre folk i 2012, men de tør ikke give nogen garantier.

Det er især annonceindtægterne, der er dykket.

JydskeVestkystens chefredaktør, Peter Orry, skriver, at han kan se, at JV tjener færre penge i printannoncer.

"Vi imødeser en mindre omsætning i 2012 end den, vi havde budgetteret med, men vi har ingen aktuelle planer om deciderede sparerunder," skriver Peter Orry.

Ved de lokale lønforhandlinger for nylig fik journalisterne nul kroner i lønstigning. Ifølge Peter Orry vil JydskeVestkysten løbende 'tilpasse organisationen', så arbejdsgangene er så rationelle, kloge og billige som muligt.

"Det er en øvelse, vi har fået en del rutine i, og som vi helt sikkert også vil få brug for at praktisere i fremtiden," skriver Peter Orry Jensen.

Jyske Medier, der blandt andet udgiver Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og 15 ugeaviser, er også ramt af faldende annonceindtægter. Ifølge direktør Alex Pedersen er der dog ikke planlagt nogen sparerunde.

"Men som annoncemarkedet er stoppet op, og ved at vi samtidig taber penge på bladsalg, kan vi ikke garantere noget. Vi forsøger dog at justere løbende, hvis det viser sig at være nødvendigt," skriver Alex Pedersen.

For et år siden var Jyske Medier gennem en sparerunde, efter at Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad blev lagt sammen.

Sjællandske Mediers chefredaktør og administrerende direktør, Torben Dalby Larsen, har ingen planer om at spare medarbejdere.

»Skulle der mod vor forventning alligevel blive behov herfor, vil vi starte med at drøfte spørgsmålet med vore samarbejdsudvalg,« skriver han.

0 Kommentarer