Ingen frygt for fortiden på Rådhuspladsen

Flere stiller spørgsmålstegn ved, om Politikens nye ansvarshavende chefredaktør vil kunne lægge sin fortid som embedsmand fra sig. Men Politikens medarbejdere er ikke bekymrede.

Flere stiller spørgsmålstegn ved, om Politikens nye ansvarshavende chefredaktør vil kunne lægge sin fortid som embedsmand fra sig. Men Politikens medarbejdere er ikke bekymrede.

Som Journalisten.dk skrev i går, bliver der stillet spørgsmålstegn ved, om den nye ansvarshavende chefredaktør på Politiken, Bo Lidegaards, fortid som højtplaceret embedsmand i Udenrigsministeriet vil spille ind på de journalistiske arbejdsprocesser på avisen.

Men Lars-Bo Larsen, tillidsmand på Politiken, er ikke nervøs for, om Bo Lidegaards baggrund i centraladministrationen kommer til at spøge i hjørnekontoret på Rådhuspladsen.

»Han er jo langbenet, så jeg tænker han er god til at springe over på den anden side af bordet,« siger Lars-Bo Larsen til Journalisten.dk. Han glæder sig til at se, hvordan den nye chefredaktør kommer til at passe ind på redaktionen.

»Stemningen på redaktionen er spændt og afventende. Det virker som en meget relevant ansættelse, og vi er spændte på hvordan den nye chef bliver i hverdagen. Han kommer med nogle store styrker, men han skal selvfølgelig også lære en masse ting at kende,« siger Lars-Bo Larsen.

Ansættelsen af Bo Lidegaard som Tøger Seidenfadens afløser er ikke blevet modtaget udelukkende positivt. Flere fremtrædende stemmer i den danske medieverden peger især på Bo Lidegaards meget centrale rolle i to sager, der stadig kan være journalistisk interessante.

»(Han skal) tackle den umulige klemme, han har bragt avisen og sig selv i. Nemlig at han sidder personligt som en prop, der forhindrer fri og frejdig journalistik om hans egen fremtrædende rolle i to skandalesager: håndteringen af Muhammedkrisen og Klimatopmødets forlis,« skrev Henrik Dahl på Kommunikationsforum i går.

Tillidsmand Lars-Bo Larsen kan umiddelbart godt forestille sig situationer, hvor Bo Lidegaards fortid vil være et problem. Men han mener også der er steder, hvor Bo Lidegaard ikke skal blande sig.

»Det er klart, han skal finde sin måde at agere på i forhold til den viden, han har. Men det afgørende for mig er, at vi har en journalistisk chefredaktør og folk, der håndterer det journalistiske håndværk. Og de folk skal selvfølgelig kunne arbejde frit og objektivt. Vi skal adskille news og views. Hvis den nye chefredaktør vil være debatskabende og meningsdanner, er der steder, hvor han ikke skal blande sig,« siger Lars-Bo Larsen til Journalisten.dk

»Tøger havde jo også et engagement og ville gerne ændre nogle ting i samfundet. Det gjorde også, at han nogle gange havde interesse for journalistikken. Så vi har haft denne slags diskussioner før. Man kan jo sagtens tænke sig frem til scenarier, hvor det ville være et problem, men vi må tage de diskussioner, når de opstår. Men det afgørende for mig er, hvordan hverdagen kommer til at køre. Og der tror jeg ikke, der opstår problemer,« siger Lars-Bo Larsen.

0 Kommentarer