Ingen afgørelse om Offentlighedsloven i dag

Offentlighedsloven er ikke på dagsordenen, når Retsudvalget holder møde i dag. Dermed ser det ud til, at loven ligger stille indtil efter valget.

Offentlighedsloven er ikke på dagsordenen, når Retsudvalget holder møde i dag. Dermed ser det ud til, at loven ligger stille indtil efter valget.

I løbet af de sidste par dage har der været indkaldt til hasteforhandlinger om Offentlighedsloven. Hvis loven skal vedtages inden sommerferien, skal der falde en afgørelse på Retsudvalgets møde i eftermiddag. Men Offentlighedsloven er slet ikke på dagsordenen. Dermed ser det ud til, at loven ligger i hvile indtil efter sommerferien og højst sandsynligt efter valget.

»Nu er det uigenkaldeligt sket med Offentlighedsloven. Den kommer til at ligge valget over,« vurderer Socialdemokraternes ordfører på området Karen Hækkerup overfor Journalisten.dk.

Offentlighedsloven har været igennem et stormvejr i foråret. Det er især paragrafferne om ministerbetjening, der har fået blodet til at koge på Christiansborg og blandt undersøgende journalister. Og flere har udtrykt bekymring over, at loven blev hastet igennem.

»Min umiddelbare frygt er selvfølgelig, at man laver en løsning, som ingen rigtig ved, hvad betyder. Og fordi man ikke har tid her inden sommerferien, så får man ikke en ordentlig høring – så de organisationer og grupper, der har viden om, hvordan tingene fungerer, kan komme til orde,« sagde Cavling-vinder og medforfatter til en hvidbog om ministerbetjening Lars Ruggaard i går til Journalisten.dk.

Som det ser ud lige nu, er det det nye Folketing, der skal overveje, hvordan offentligheden i fremtiden skal have indsigt i statens arbejde. Og det er blandt andet Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti tilfreds med.

»Når man laver så væsentlig en lov, så er det vigtigt, at den er ordentligt gennemarbejdet. Så jeg har ikke travlt med at få den vedtaget inden ferien,« sagde hun i går til Journalisten.dk.

0 Kommentarer