Informations chefredaktør begejstret over Cavling-felt

De nominerede til Cavlingprisen repræsenterer en bredde og kvalitet, der gør Informations Christian jensen stolt over sit fag. TV 2 har tilsyneladende knækket koden for undersøgende journalistik på tv. Han tør ikke udpege en favorit

De nominerede til Cavlingprisen repræsenterer en bredde og kvalitet, der gør Informations Christian jensen stolt over sit fag. TV 2 har tilsyneladende knækket koden for undersøgende journalistik på tv. Han tør ikke udpege en favorit
»Når jeg ser feltet af de nominerede til Cavling, kan jeg se, hvor smukt og alsidigt et fag journalistik er.«

Sådan lyder det begejstret fra chefredaktør Christian Jensen fra dagbladet Information, der sidst vandt prisen for Anton Geist og Ulrik Dahlins serie om statsløse.

I år består feltet af nominerede ifølge Christian Jensen af klassiske afslørende historier fra Politiken (skattesagen) og TV 2 (narkokriminalitet i blandt andet Sandholm).

Der er nye journalistiske fortælleformer med Line Holms single for Zetland og DRs Puk Damsgaard – "en ung reporter, der dækker Mellemøsten".

»Og så viser feltet, at der sidder nogle gode kolleger på en lokal avis, der er gået i bunden med et projekt – uden at man egentlig har bemærket det på de landsdækkende medier,« siger han med henvisning til Nordjyske Mediers Asbjørn With, der har kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

Christian Jensen tør ikke pege på en favorit.

»Det er helt uforudsigeligt, hvem der vinder i år. Der er et højt niveau både i de undersøgende projekter og på det fortællemæssige plan.«

Christian Jensen er også er juryformand for FUJ-prisen, hvor TV 2s Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen for nylig vandt en pris for en serie indslag om fejlramte nødalarmer.
Nu er de to nomineret til en Cavling sammen med Lasse Ravnø. Christian Jensen bemærker, at TV 2 tilsyneladende har knækket koden med at lave gravende journalistik på en tv-nyhedsredaktion.

»Jeg synes TV 2s nominering er den mest spændende, fordi både DR og TV 2 i mange år har kæmpet med at lave undersøgende journalistik, der passede ind i fjernsynets nyhedsformater. Det er åbenbart lykkedes TV 2 at skabe indslag med dybde i et format med høj hurtighed og intensitet,« forklarer han.

De fem nominerede til Cavling er:

Hans Davidsen-Nielsen og Bo Maltesen, Politiken, for deres afsløringer af Skatteministeriets rolle i statsministerparrets skattesag; afsløringer, som medvirkede til nedsættelse af Skattesagskommissionen.

Line Holm Nielsen for den digitale single "Kuppet" på medievirksomheden Zetland; om gennemførelsen og efterforskningen af danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008-2012.

Kaare Gotfredsen, Lasse Ravnø og Jonatan Placing, TV2, for afdækning af politisvigt og manglende bekæmpelse af narkokriminalitet på Vesterbro i København og i Sandholmlejren i Nordsjælland.

Puk Damsgaard, Danmarks Radio, for sine reportager fra og om borgerkrigen i Syrien, hvor hun har skildret de menneskelige konsekvenser af den langstrakte konflikt.

Asbjørn With, Nordjyske Medier, for i over 100 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

2 Kommentarer

Anders Køpke Christensen
12. DECEMBER 2012
Re: Informations chefredaktør begejstret over Cavling-felt
Så havde du været Steffen Jensen. No one likes a copycat...
Puk Damsgård
11. DECEMBER 2012
Re: Informations chefredaktør begejstret over Cavling-felt
Jeg håber inderligt, at Cavlingkomiteen har haft andre grunde til at nominere mig til prisen, end at jeg er "en ung reporter, der dækker Mellemøsten", som Christian Jensen nævner i denne artikel. Hvad er det nye, fortællende i det -  hvori består det journalistiske projekt i det? Og ikke mindst, siden hvornår er det blevet kvalificerende til en pris for et stykke journalistisk arbejde, at man er "ung"... i Mellemøsten? Hvad hvis jeg var "gammel" i Mellemøsten?