Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring

Information og P1-programmet Harddisken har besluttet at afholde en åben høring for at få nuancer og viden hæftet på den heftige ACTA-debat. De indkalder nu høringssvar.

Information og P1-programmet Harddisken har besluttet at afholde en åben høring for at få nuancer og viden hæftet på den heftige ACTA-debat. De indkalder nu høringssvar.

Det vakte stor harme, både blandt medlemmer og andre læsere, da Journalisten.dk kunne fortælle, at Dansk Journalistforbund støtter ACTA. Den omstridte aftale deler i den grad vandene.

Derfor måtte DJ's næstformand Lars Werge også dagen efter beklage og ændre sit udsagn, så støtten til ACTA var hans egen, og ikke DJ's officielle holdning.

Nu har Information i samarbejde med P1-programmet Harddisken besluttet at afholde en åben høring om ACTA. Formålet er at få nuancer og viden proppet ind i debatten, skriver Information i dag.

»Forløbet har givet anledning til en ophedet, men ikke altid lige præcis debat. Begge sider maler med den bredest mulige pensel – modstanderne forestiller sig en orwellsk fremtid, og tilhængerne afviser, at aftalen overhovedet har konsekvenser for andre end de allermest skruppelløse forbrydere,« skriver Information.dks redaktionschef Nikolai Thyssen.

Information indbyder nu, præcis som ved en officiel høring i Folketinget, organisationer til at sende høringssvar ind.

»Vi har allerede inviteret en række organisationer, som gerne vil bidrage. Det drejer sig blandt andet om Rettighedsalliancen, Dansk IT-politisk Forening, DI ITEK, Prosa, Bitbureauet, DONA og Telekomindustrien i Danmark,« skriver Information.

Høringen kommer til at foregå 27. februar.

14 Kommentarer

Henrik Moltke
23. FEBRUAR 2012
Re: Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring
Jeg var i DR2 Udland tidligt i 2010 for at gøre opmærlsom på ACTA, som på det tidspunkt stadig var meget hemmeligt og om muligt endnu mere uklart: http://boingboing.net/2010/03/02/danish-activists-dem.html - Bjarke, det er surmuleri hjælper ingen steder. Du har selv haft mulighed for at gøre din stemme gældende.
Anders Birkdal
10. FEBRUAR 2012
Re: Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring

Hermed mit første biddrag til debatten på journalisten:

Hvofor så mange ord med stort? Er hr. Blichers indlæg fremsendt med magisk brevdue fra starten af forrige århundrede? Og mon ikke valide pointer gør sig bedst iklædt kortfattethed?

Bjarke Blicher Hansen
9. FEBRUAR 2012
Re: Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring

Og så vil jeg lige lægge dette link til de der skulle have lyst til at sige nej til ACTA.

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?rc=fb&pv=264 

Vi må for en sikkerheds skyld hellere sige NEJ.

 i hvert fald indtil at den undrerne Offentlighed, har haft mulighed for at sætte sig helt ind i hvad ACTA kommer til at betyde for Internet, Medicin i den 3. verden, samt Ytringsfriheden og Privatlivet.

Bjarke Blicher Hansen
9. FEBRUAR 2012
Re: Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring

Og det er da klart, at når man nu ved, at nogen har været vidende om ACTA i så lang tid, uden at formidle deres viden til Offentligheden. Så bliver man sgu mistænksom.

Det minder mig om da Lars Løkke postulerede at: "Ingen kunne vide at Finanskrisen var på vej" og nogle dage efter var der  et par "forkølede" Økonomer der spagt erkendte at de(vist nok) i 2007 havde skrevet en Artikel på side 7 i Statstidende og vistnok en Notits i Børsen om emnet.

Men der var selvfølgelig ikke en kæft der fulgte det op. Det som bliver dette årti´s største histore, fløj ubemærket rundt i Redaktionslokalerne, også i 2 år.

Bjarke Blicher Hansen
9. FEBRUAR 2012
Re: Information og Harddisken indkalder til ACTA-høring

øh nej, vi er ikke enige. For eksempel er der også en artikel fra 26. april, og en leder. VH(Lotte Folke)

Den er også fra 2010.

Jeg er skam ikke Konspirations paranoid, og nej jeg tror heller ikke at Journalister har sagt til sig selv at det gider vi ikke at skrive om. Det har bare ikke været intressant nok, før nu hvor historien eksplodere i synet på os alle sammen, kun 5 måneder før følgerne af ACTA er en kendsgerning.

Jeg tror at Journalister i dag, ganske enkelt ikke er dygtige nok til at gennemskue de Politiske og Erhvervslivets Spindoktores spin. Der savnes Journalister der virkelig bider sig fast i Historier som ACTA, netop fordi at ACTA er meget vanskeligt stof for den almindelige informationsoverlæssede Borger.

Jeg erkender blankt at ACTA just ikke kan være Kioskbasker i 2 år, men en opsummering med et halv eller kvart års mellemrum havde været en rigtig god ide. Og jeg erkender også at store Bestyrelser i de store Mediekoncerner og deres Redaktionschefer kan have deres helt egen agenda, for ikke at afsætte Journalister og ressourcer til en løbende opfølgning af ACTA.

Næsten 2 års tavshed omkring en Traktat, der har så gennemgribende følger for hele Internettet, det er altså bare ikke godt nok.  

Flere