Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:07 26.10.2022 Sebastian Goos

Information kalder udskældt klumme ”en misforståelse”

Information kalder udskældt klumme ”en misforståelse”

Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der er sket en form for misforståelse på Dagbladet Information, hvilket i sidste ende førte til, at en klumme af journalist Lasse Ellegaard fandt vej til spalterne uden at blive tilstrækkeligt udfordret af de redigerende.

Det siger chefredaktør Rune Lykkeberg til Politiken:

”Den her fejl er opstået på grund af en misforståelse om, hvem der havde ansvaret, og hvordan teksten skulle redigeres. Og derfor tager vi en kollektiv snak om, hvordan man redigerer en debattekst,” siger Rune Lykkeberg, der også fremhæver, at påstande og holdninger skal dokumenteres og kvalificeres, hvis de skal overleve turen fra tastaturet til trykkeriet.

Indlægget er blevet bredt kritiseret, blandt andre af den tidligere Enhedslisten-politiker Pernille Skipper. Det skyldes primært en formulering fra Lasse Ellegaard, hvor han skriver:

”Jeg synes for eksempel, at Enhedslisten er lige lovlig kynisk i det konsekvente valg af kønne unge kvinder som udadvendt ansigt.”

Den formulering kalder Pernille Skipper for både sexistisk og stupid.

Over for TV 2 har Lasse Ellegaard delvist beklaget indlægget:

”Jeg er ked af, at jeg ikke fik skrevet, at jeg også har respekt for de her kvinder som politikere. På den måde kan man sige, jeg lægger mig fladt ned og siger undskyld.”

SENESTE NYT

Flere nyheder