Information baner vejen for liberal læserbrevskonkurrence

Med seks debatindlæg i Dagbladet Information vinder en liberal ungdomspolitiker en luksustur til Schweiz. Information siger, at de gerne giver plads til debattører, der udfordrer læserne. »Om der er en bagvedliggende konkurrence, er svært for os at gøre noget ved,« siger vikarierende debatredaktør

En kronik og fem debatindlæg i Information. Det var nok til, at ungdomspolitikeren Ruben Svingholm Schulze-Berge i weekenden kunne kåres til en af de to vindere i Liberal Alliances Ungdoms læserbrevskonkurrence, hvor præmien er en luksustur til Schweiz.

»Jeg prøvede at skrive til Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken, fordi jeg havde en ambition om at vinde. Men de afviste mig, og da Information sagde ja, fortsatte jeg bare med dem. De har været mest omgængelige og glade for mine indlæg,« siger Ruben Svingholm Schulze-Berge fra Haderslev.

FET og feminister

Han har for eksempel skrevet kritisk om de udvidede beføjelser til Forsvarets Efterretningstjeneste, det socialt skæve i, at biler pålægges en afgift på 180 procent, og så har han rådet feminister til at droppe offerrollen og kønsstereotyperne.

Ruben Svingholm Schulze-Berge siger, at han godt kan se det paradoksale i, at Information – »en typisk venstreorienteret avis« – har bragt så mange af hans læserbreve.

»Men det må være, fordi de ikke er bange for at bringe noget, som kan udfordre nogle af deres læsere. Jeg tror også, de har en forkærlighed for den slags skæve beskrivelser, jeg kommer med.«

Ruben Svingholm Schulze-Berge deler førstepladsen i konkurrencen med Marc Bangert, der blandt andet har gjort sig bemærket i Politikens debatspalter.

Svært at afsløre konkurrencer

Jon Faber, vikarierende debatredaktør på Information, siger, at avisen har svært ved at vide, hvad der driver læserbrevsskribenter til at henvende sig.

»Om der er en bagvedliggende konkurrence, er svært for os at gøre noget ved.«

Engang havde DSU dog en læserbrevskonkurrence, hvor de kom med så mange indlæg, at Information fattede mistanke og lugede ud i indlæggene.

Jon Faber siger, at Information ønsker at udfordre sine læsere ved at bringe debatindlæg, der kan være modvægt til de klassiske »informationske synspunkter«.

»Vi prøver at give taletid til folk, der normalt ikke kommer i medierne. Men hvis man skriver godt, forbedrer man selvfølgelig sine chancer for, at vi tager indlægget,« siger han.

VU lokker med Løkke-plakat

Jens Husted, landsformand for Venstres Ungdom, har tidligere fortalt Journalisten, at VU også har haft konkurrencer for at motivere medlemmerne til at skrive læserbreve.

»Men en tur til Schweiz vil jeg betegne som ret usædvanligt. Det har vi i hvert fald ikke penge til,« forklarede han.

Venstres Ungdom har lavet læserbrevskonkurrencer, hvor man kunne vinde en rundvisning på Christiansborg med folketingsmedlem Kristian Jensen eller en plakat med partiformand Lars Løkke Rasmussens signatur.

I Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har medlemmerne kunnet vinde et forsvarspolitisk kursus til en værdi af 250 kroner.

Liberale mærkesager omsat til målgruppen

Ruben Svingholm Schulze-Berge, som selv har en fortid i Radikale Venstre, siger, at han i læserbrevene i Information har forsøgt at omsætte liberale mærkesager, så de appellerer til kredsen af Informations læsere.

Et indlæg om prostitution handler for eksempel om, at et forbud ville ramme de prostituerede, som i forvejen tilhører en udsat samfundsgruppe.

Information har dog ikke taget alt, hvad Ruben Svingholm Schulze-Berge har sendt til avisen.

Håber at lære af Lars Seier

De to vindere af konkurrencen skal nu til Schweiz og møde partiets mæcen, Saxo-Bank-direktøren Lars Seier. På programmet er der også ture i sportsvogne og fine middage.

Ruben Svingholm Schulze-Berge glæder sig til at lære Lars Seier at kende.

»Jeg tror, man kan lære meget af at være sammen med succesfulde mennesker. Måske smitter det af på mit eget liv.«

Mange kritikere af konkurrencen er gået op i, at præmien var en tur i sportsvogne og fine middage, siger han.

»Men hvis jeg skal være helt ærlig, er det ikke noget, der driver mig.«

1 Kommentar

Steen Ole Rasmussen
22. APRIL 2015
I 2008 havde jeg et
I 2008 havde jeg et debatindlæg og 3 kronikker i Ínformation. Men så begyndte jeg at kritisere den kære lille modstandsavis, fx med beskrivelsen af, at den var nødt til at tage tidens store paradokser op i forbindelse med den livspraksis, som det betalende publikum står for, hvis den ud over at overleve, også skulle bevare en eller anden form for eksistensberettigelse. Herefter var der aldrig mere plads til mine kronikforslag.
Så meget for retten til at sige om medierne, hvad de ikke bryder sig om at høre om sig selv. (Frit efter trykkefrihedsselskabet, publicistklubben og George Orwell.)