Infomedia lover ændret praksis

VISNING. »Vi er klar over problemet, og vi vil gøre noget ved det,« lover InfoMedias direktør, Klaus Nyengaard.Problemet, som direktøren henviser til, er, at man som kunde hos artikeldatabasen kan risikere at betale flere gange for visning af den samme artikel.Mange Ritzau-telegrammer går igen i flere aviser, og Mediehuset JydskeVestkysten bringer ofte identiske egen-artikler i flere af koncernens blade, ligesom artikler i de lokale udgaver af Urban ofte er ens, for blot at nævne et par eksempler.

VISNING. »Vi er klar over problemet, og vi vil gøre noget ved det,« lover InfoMedias direktør, Klaus Nyengaard.

Problemet, som direktøren henviser til, er, at man som kunde hos artikeldatabasen kan risikere at betale flere gange for visning af den samme artikel.

Mange Ritzau-telegrammer går igen i flere aviser, og Mediehuset JydskeVestkysten bringer ofte identiske egen-artikler i flere af koncernens blade, ligesom artikler i de lokale udgaver af Urban ofte er ens, for blot at nævne et par eksempler.

Derfor ser man ofte indledningsformatet (rubrik, indledning, medie og dato) af den samme historie flere gange, når man søger på Info-Media.

For hver visning betaler man halvanden krone til InfoMedia. Bruger man databasen jævnligt, kan det derfor løbe op i mange hundrede kroner om året.

Klaus Nyengaard forklarer, at problemet har eksisteret i mange år, og at de af samme grund har sat visningsbeløbet ned til halvanden krone fra de oprindelige to kroner.

Men problemet er vokset i takt med, at flere aviser bringer ens artikler i lokaludgaverne. Derfor undersøger InfoMedias teknikere nu en løsning, der vil mindske den ekstra betaling.

»Vi vil ikke fjerne identiske artikler totalt, for mange af vores kunder bruger InfoMedia til at skabe sig et overblik over, hvor meget medieomtale, en bestemt sag har fået. Men det vil muligvis kunne lade sig gøre kun at vise et par af de samme artikler og så henvise til flere af samme slags. Det arbejder vi hen imod, men jeg kan ikke sige, hvornår det sker,« siger Klaus Nyengaard. /sbw

0 Kommentarer