Infomedia genskaber Ekstra Bladets fire slettede artikler

Ekstra Bladet fik fire artikler slettet fra artikeldatabasen Infomedia, men i går dukkede artiklerne op igen. »Vi har besluttet at genskabe artiklerne med en henvisning til Ekstra Bladets undskyldning,« siger Infomedias direktør til journalisten.dk. Opdateret 10.40: Svar fra Poul Madsen.

Ekstra Bladet fik fire artikler slettet fra artikeldatabasen Infomedia, men i går dukkede artiklerne op igen. »Vi har besluttet at genskabe artiklerne med en henvisning til Ekstra Bladets undskyldning,« siger Infomedias direktør til journalisten.dk. Opdateret 10.40: Svar fra Poul Madsen.Ekstra Bladet fik artikeldatabasen Infomedia til at slette fire omstridte artikler. Årsagen var, at de fire artikler var blevet til i alt for tæt samarbejde mellem Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.

Jan Kjærgaard har efterfølgende undskyldt over for Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt for artiklerne, der handlede om deres skatteforhold. 

Men nu har Infomedia – efter at have tænkt mere grundigt over det – besluttet at genskabe de fire artikler. Det fortæller adm. direktør Tim Wolff Jacobsen til journalisten.dk.

»Normalt har vi en proces, hvis vi er nødt til at ændre på artikler – i forbindelse med pressenævnssager, navneforbud og så videre. Men i denne konkrete sag sad der en medarbejder og agerede umiddelbart på Ekstra Bladets henvendelser, og vedkommende slettede simpelthen artiklerne med det samme,« siger han.

»Derfor kommer vores proces nu på bagkant af det hele – og startede også en stor debat i samfundet. Men nu har vi været igennem den proces, og vi har besluttet at genskabe artiklerne med en henvisning til Ekstra Bladets undskyldning.«

Ekstra Bladet er ifølge Tim Wolff Jacobsen indforstået med, at artiklerne ikke er slettede alligevel.

»Vi har naturligvis taget en dialog med Poul Madsen og Ekstra Bladet for at sikre, at de har forståelse for, at sådan må det være. Og det har de forståelse for.«

Kommer det her til at betyde ændringer i jeres procedure?

»Proceduren er helt klar, og nu er vi alle sammen blevet mindet om, at det er en god ide at overholde den. Den slags sker ikke ret tit, det var weekend og så videre. Vi tror ikke, det kommer til at ske igen,« siger Tim Wolff Jacobsen.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviser, at avisen nogensinde har haft til hensigt at slette i fortiden. Tværtimod er han tilfreds med, at artiklerne nu er tilbage på Infomedia – vel at mærke med en henvisning til Jan Kjærgaards undskyldning.

"Artiklerne har været blokeret i Infomedia, nu bliver de åbnet igen på min opfordring, fordi vi nu kan forsyne dem med artiklen om Jans undskyldning. Det kunne vi ikke lørdag, da jeg bad om at få artiklerne blokeret. På ekstrabladet.dk er det samme nu sket – altså artikler med artikel om Jans undskyldning. Som jeg hele tiden har sagt, vi er ikke ude på at 'slette' fortiden, men vil undgå misforståelser om, hvad der er rigtigt og forkert," skriver Poul Madsen i en mail til journalisten.dk.

Opdateret 10.40: Poul Madsens kommentar tilføjet. 

0 Kommentarer