Bold.dk

Ikke kun chefredaktøren: Kommerciel direktør og sælgere fyret kort efter opkøb

Ekstra Bladet nedlægger stillingen som kommerciel direktør og tre salgsstillinger på bold.dk

”Bold.dk og Ekstra Bladet er et perfekt match. Vi ser et stort potentiale i sammen at videreudvikle bold.dk’s stærke position og forretning, så vi kan øge den samlede rækkevidde for Ekstra Bladet og bold.dk til gavn for de mange brugere og annoncører,” udtalte Signe Skarequist, kommerciel direktør på Ekstra Bladet, i en pressemeddelelse fra den 14. april, da Ekstra Bladet annoncerede at have opkøbt fodboldmediet.

Samarbejdet mellem bold.dk og Ekstra Bladet bliver dog uden nøglespillere fra fodboldmediet.

I går eftermiddag oplyste René Schrøder, der indtil opkøbet var chefredaktør på bold.dk, at han i går morges klokken 8.30 blev fyret med øjeblikkelig varsel.

Og også den kommercielle direktør for bold.dk er blevet afskediget, fordi stillingen sammen med tre salgsstillinger bliver nedlagt. Det oplyste Ekstra Bladets kommercielle direktør, Signe Skarequist, i går til MediaWatch, efter at fyringen af René Schrøder var kommet frem.

Salgsstillinger nedlagt

Bold.dk’s salgsfunktioner bliver fremover en del af Ekstra Bladets annoncesalg, forklarer hun.

”Grunden til det er, at vi på den måde kan udnytte effekten af Ekstra Bladets stærke relationer til annoncemarkedet og især mediebureauerne. Det giver os også bedre mulighed for at udnytte det stærke annoncetekniske setup samt de tekniske kompetencer især i det programmatiske annoncesalg, som vi gør brug af,” siger Signe Skarequist til MediaWatch.

Bold.dk er 23 år gammelt og fortsætter med at være et selvstændigt medie under Ekstra Bladet. Fodboldmediet bliver hver måned besøgt af mere end 600.000 brugere og er med sidste års 650 millioner sidevisninger Danmarks femtestørste digitale nyhedsmedie.

”Bold.dk har en helt unik position på det danske mediemarked, og vi glæder os over, at de nu bliver en del af Ekstra Bladet-familien,” udtalte Anders Borup Sørensen i pressemeddelelsen fra 14. april.

Havde forventet at fortsætte

Det var en familie, som nu tidligere chefredaktør René Schrøder havde set frem til at blive en del af igen. Ekstra Bladets administrerende chefredaktør, Anders Borup Sørensen, oplyste da også den 14. april til MediaWatch, at René Schrøder ville fortsætte som chefredaktør.

”Jeg har en fortid på Ekstra Bladet, hvor jeg var praktikant, sportsjournalist og nyhedschef på sporten. Der løber en del Ekstra Blads-blod i mig, og derfor havde jeg glædet mig til at komme tilbage i JP/Politikens Hus,” sagde han i går til Journalisten.

René Schrøder havde forventet, at han skulle fortsætte på posten.

”Jeg har ikke fået andet indtryk de seneste uger. Tværtimod,” siger han.

Anders Borup Sørensen oplyste i går eftermiddag i et skriftligt svar, at Ekstra Bladets redaktionschef, Mikkel Nøhr, er blevet konstitueret som ny ansvarshavende chefredaktør på bold.dk.

”René er en skarp journalist og har blandt andet bragt bold.dk et nyt sted hen på podcast-området. Vi har dog gennemgået bold.dk meget grundigt den seneste tid og vurderet, at der er behov for en ny redaktionel ledelse. Yderligere kommentarer har jeg ikke for nuværende,” lød det videre i svaret.

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Opsigelse

Ekstra Bladet fyrer chefredaktør med øjeblikkelig virkning

26. APRIL 2023