IGEN SAMARBEJDE I DR

I fire måneder har samtlige medarbejdere i Danmarks Radio boykottet al formelt samarbejde med ledelsen. Efter lange forhandlinger er samarbejdet med ledelsen nu genoptaget.

I fire måneder har samtlige medarbejdere i Danmarks Radio boykottet al formelt samarbejde med ledelsen. Efter lange forhandlinger er samarbejdet med ledelsen nu genoptaget.

“Tonen er mærkbart ændret. Nu bliver der hørt efter, når vi taler. Der er ingen tvivl om, at den uro, der har været i DR, har gjort dybt indtryk på direktionen og har medført en erkendelse af, at der er alvorlige problemer, der skal løses,” siger en tilfreds Morten Uhrenholdt, som er formand for Journalistgruppen i DR.

Samarbejdet genoptages, efter DRs direktion har indgået forskellige aftaler med organisationerne. Blandt andet skal de løstansattes forhold i DR nu kulegraves. Der er samtidig nedsat ti arbejdsgrupper med medarbejder- og ledelsesrepræsentanter, som skal analysere emner som struktur, udvikling, Ørestaden og udlicitering.

Efter Morten Uhrenholdts mening er det allervigtigste i aftalen med ledelsen, at der er lavet en omstillingsaftale, hvor der er tilknyttet en pulje på 10 mio. kr. Aftalen forpligter ledelsen til at gøre mest muligt for at genplacere eller efteruddanne medarbejdere, som bliver tilovers ved omstruktureringer eller tekniske forandringer. Tidligere havde DR en tryghedsaftale, men den blev afskaffet for fire år siden, og siden har medarbejderne savnet nogle spilleregler.

“Jeg har haft stor skepsis, men jeg tror nu på, at ånden i huset igen vil blive en anden. Men det betyder også, at medarbejderne skal holde op med at gå rundt i krogene og surmule. De skal gå konstruktivt ind i processen og tage et medansvar,” siger Morten Uhrenholdt.

0 Kommentarer