IFJ-leder angriber norsk journalist-formand

”Du ser ud til at være fast besluttet på at dæmonisere mig,” skriver præsidenten for det internationale journalistforbund IFJ, Jim Boumelha, til lederen af det norske Journalistforbund  

Stridighederne omkring det internationale journalistforbund IFJ fortsætter for uformindsket styrke.

Journalisten.no kan i dag referere fra et brev, IFJ-præsident Jim Boumelha har sendt til formanden for det norske journalistforbund (NJ), Thomas Spence.  

”Du ser ud til at være fast besluttet på at dæmonisere mig og gøre mig ansvarlig for alt, der er galt med IFJ,” skriver præsidenten.

Det er ikke første gang, at Jim Boumelha angriber en formand for et nordisk journalistforbund. Tilbage i 2011 opfordrede han i et brev de delegerede på DJ's delegeretmøde til at stemme imod Mogens Blicher Bjerregård.

IFJ-præsidenten har sendt brevet til Thomas Spence, efter at hovedbestyrelsen i NJ mandag erklærede deres mistillid til præsidenten. Selv om Thomas Spence havde truet med, at NJ ville trække sig fra det internationale samarbejde, valgte journalistforbundet at blive.

Baggrunden for striden skal blandt andet findes i det seneste valg til præsidentposten i IFJ, hvor der blev afgivet flere stemmer end antallet af stemmeberettigede. Et faktum, som også Dansk Journalistforbund (DJ) påpegede dengang og nu.

I begyndelsen af brevet takker Boumelha for, at NJ bliver i IFJ.

Men herefter går præsidenten til angreb.

Journalisten.no skriver, at Boumelha mener, at Spence har behandlet ham uretfærdigt.

”Du stillede mig for retten på en måde, som vi ellers kun ser i autoritære stater, uden at respektere nogen norm for naturlig retfærdighed, som sikrer min ret til at forsvare mig. Ikke bare mod eventuelle unøjagtigheder eller misbrug, men også mod synspunkter, insinuationer eller rygter udklædt som fakta,” skriver Boumelha.

Thomas Spence mener, at Boumelhas kritik taler for sig selv.

»Jeg reagerer på, at han påtager sig offerrollen og føler sig ydmyget og krænket. Det synes jeg klæder IFJ-præsidenten dårligt i mødet med ansvarlige og seriøse kritikere.«

Journalisten i Danmark og Norge har arbejdet tæt sammen for at afdække konflikten i IFJ. Vi bad ham blandt andet forholde sig til IFJ-ansattes klager over mobning og chikane.

I sit svar skrev Jim Boumelha:
”Hvis jeres intention er at kaste mudder på mig, vil jeg gøre alt, hvad der er i min magt, inklusive jeres retssale og pressenævn, for at gendrive de udokumenterede, ondsindede anklager, I retter mod mig. Siden I lader til at koncentrere jer om, hvad jeres formænd har fodret jer med, bygger jeg en sagsmappe op med adskillige eksplosive historier, som jeg vil forhandle om med nordiske journalister til sin tid.”

2 Kommentarer

Øjvind Hesselager
3. NOVEMBER 2013
Kære Michael

Kære Michael

Start evt. med at læse de 60.000 anslag i Magten og Millionerne, som der henvises til. Eller se coverhistorien i seneste nummer.
Michael Bjørnbak Martensen
3. NOVEMBER 2013
Journalistik bør være noget
Journalistik bør være noget mere dybdegående her på sitet. Hvad er indholdet af alt det her?